Praktijkcursus ‘Comfort en Verduurzaming in de woning’ van de ROC Friese Poort

Praktijkcursus ‘Comfort en Verduurzaming in de woning’ van de ROC Friese Poort

Ben je werkzaam als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf of ben je betrokken bij het vertalen van de klantwens in duurzame oplossingen/technieken? Dan is de praktijkgerichte cursus ‘Comfort en Verduurzaming in de woning’ van de ROC Friese Poort wellicht iets voor je. In 4 dagdelen leer je de wensen van de klant te vertalen in een totaaladvies met de inzet van duurzame installatietechnieken zoals zonneboilers, lage temperatuur verwarmingssystemen, douche-wtw’s en pelletketels.

 

Cursus ‘Comfort en Verduurzaming in de woning’ tot stand door samenwerking Technea en ROC Friese Poort

Om de cursus goed te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk, zijn we gevraagd om de opleiding mee te ontwikkelen. Tijdens deze cursus optimaliseer je jouw vakkennis van energetische technieken/duurzame technieken. Je verbindt alle technieken met elkaar door praktijkgericht  aan de slag te gaan met de case ‘renovatie van een huis‘. In deze case vertaal jij als werkvoorbereider het vraagstuk naar een totaaladvies aan de klant met de inzet van duurzame technieken. Zo werk je toe naar een optimale wenssituatie van de klant.

Je behandelt zowel de theorie als de praktijk. De praktijkgerichte aanpak tijdens de cursus is zeer leerzaam en inspirerend. Wat je leert, kun je meteen in je dagelijkse werk toepassen. De docenten hebben veel ervaring met de praktijk en met volwassenenonderwijs. Zij kunnen je dus optimaal begeleiden. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Ruimte gestuurde  temperatuurregeling
  • LTV
  • Hydraulisch inregelen
  • ZonneboilerROC Friese poort - opleiding installatietechniek
  • Transmissie
  • Samenhang der onderdelen
  • Warmtepompen
  • Pelletketel
  • Douche WTW

 

Informatie opleiding

Soort traject: cursus / training

Duur: 4 dagdelen

Lesmoment: avond of overdag

Startdatum: oktober 2017 in Leeuwarden

Opleidingscode: CIDW

Deelnemen en meer info

Je kunt deelnemen aan de cursus Comfort in de woning als je werkzaam bent als werkvoorbereider of als je een gelijkwaardig denk- en functioneringsniveau hebt en klantgesprekken voert waarbij een totaaladvies wordt gevraagd. Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel en je werkt nauwkeurig, zorgvuldig en kostenbewust. Meer informatie over de kosten, startdata enzovoorts vind je op de website van de Friese Poort.