Amsterdam verstrekt subsidie voor verwijdering gasaansluiting

Amsterdam verstrekt subsidie voor verwijdering gasaansluiting

Vanaf 1 september kunnen Amsterdammers subsidie aanvragen voor het verwijderen van de standaard aardgasaansluiting. De subsidie van maximaal € 5.000,- is aantrekkelijk voor woningeigenaren die voortaan hun huis duurzaam willen verwarmen. Bijvoorbeeld door over te stappen op een houtpellet gestookte cv-ketel of warmtepomp.

 

Amsterdam vanaf 2050 gasloos

In 2050 is Amsterdam een stad zonder aardgas. Dat lijkt ver weg, maar de operatie heeft een enorme omvang: ruim 350.000 woningen moeten overgaan van gasgestookte cv-ketels naar duurzame warmteopwekkers als de pelletketel én er zal elektrisch gekookt moeten worden. Om de koplopers onder de Amsterdamse huiseigenaren te helpen nu al die stap te maken, stelt het college van B en W 5 miljoen subsidie beschikbaar.

Verhuurders kunnen dit ook doen voor meerdere woningen, zolang ze voldoen aan de Europese regels rondom staatssteun. Ook een vereniging van eigenaren kan subsidie aanvragen.

Amsterdam - subsidie voor verwijderen gasaansluiting

Subsidie voor alle technieken

Er zijn veel mogelijkheden om een huis te verwarmen zonder aardgas. Ze variëren van het installeren van een biomassa-pelletketel , zonneboilers en warmtepompen (nieuwbouw). Bij elektrisch koken lijkt inductie het meest op koken op gas. Alle technieken komen in aanmerking voor de subsidie ‘Aardgasloos: verwarmen en koken zonder aardgas’, als de aardgaskraan maar wordt dichtgedraaid. Deze subsidie bedraagt tot maximaal € 5.000,-

 

Dialoog

De overgang naar een aardgasloze stad is een gezamenlijke inspanning van overheden, organisaties én bewoners. We vinden het daarom belangrijk u zo vroeg mogelijk te betrekken bij duurzame verwarming. Meer informatie vindt u dan ook op www.amsterdam.nl