Akoestisch klimaatplafond om bedrijfsruimtes te koelen én verwarmen

Dit nieuwe bedrijfspand van SBI is uitgerust met zowel een akoestisch klimaatplafond als een normale variant. Het veelzijdige gebouwencomplex van 8000m² biedt daardoor het meest comfortabele werkklimaat aan ruim 100 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in toegang- en beveiligingsoplossingen.

 

Variotherm sample - akoestisch klimaatplafond

18mm fermacell plafondplaten

Stille kantoorruimtes door akoestisch klimaatplafond

In de moderne kantoorruimtes ligt het geluidsniveau extreem laag door de akoestisch werking van het klimaatplafond van het merk Variotherm. Medewerkers kunnen daardoor in alle rust werken.

Deze 18mm fermacell plafondplaten zijn namelijk voorzien van speciale akoestische gaten en bovendien uitgerust met een akoestisch vliesdoek. Hierdoor worden rumoerige ruimtes (o.a. kantines, kantoren) omgetoverd tot stille ruimtes met een optimale binnentemperatuur.

 

Fermacell plafondplaten met geïntegreerde buis

De installatie van dit klimaatplafond verloopt snel, eenvoudig en schoon. Dat komt omdat je werkt met 18mm fermacell plafondplaten met daarin een afgiftebuis verwerkt. Dat betekent dat je de platen, met boormarkeringen, eenvoudig aan het metal stud frame kunt schroeven. Daarna verbind je de platen onderling met perskoppelingen en een persstang. Zo ontstaat een prachtige klimaatplafond.

Klimaatplafond van gipsvezelplaten installeren aan metal stud plafond kantoorruimte met klimaatplafond

 

Verwarmen en koelen

Eigenaar Johan Schober heeft voor Variotherm gekozen vanwege de uitmuntende kwaliteit. Bovendien kun je ook warm water door de buizen laten stromen. In de winter ervaren zijn medewerkers daarom een stralingswarmte. Dit is een veel aangenamere manier van verwarmen dan convectieverwarming.

Echter fungeert een ‘plafondverwarming‘ altijd als bijverwarming en heeft de stralingswarmte een bereik van 2,5 meter. Om zowel in de winter als in de zomer een optimale binnentemperatuur te bereiken is het verstandig om vloerverwarming, wandverwarming en klimaatplafonds te combineren.

 

Verwarmingspomp van 45 kilowatt

Bij dit project is een gemiddelde koelcapaciteit van 37 watt per vierkante meter (m2) berekend. Om de in totaal 1200m² kantoorruimte te koelen en verwarmen, hebben de eigenaren een verwarmingspomp met een capaciteit van 45 kilowatt aangeschaft. In totaal wordt er nu gemiddeld 30% energie bespaart op de energierekening. Technische gegevens:

  • Aanvoertemperatuur van 20 ° C
  • Retourtemperatuur van 16 ° C
  • Kamertemperatuur van 26 ° C
  • Koelcapaciteit van 60watt per m²

 

 

“Ook interesse in een klimaatplafond? Klik dan op onderstaande producten voor meer info of stel je vraag via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Team Binnendienst - Technea Duurzaam

 

Toegepaste producten