LTV-verwarming in tinyhouse / luxe villa

Ben je geïnteresseerd om te wonen in een Tinyhouse of ben je al trotse eigenaar? Zoals het woord al zegt, is een dergelijke woning zeer compact en vaak bovendien duurzaam opgezet. In dat beeld passen dus geen traditionele radiatoren die veel ruimte in nemen en niet energiezuinig zijn. We adviseren om je dus goed te laten adviseren over de mogelijkheden, een goed gelukt voorbeeld is dit unieke Variotherm-project.

 

Wandverwarming en klimaatplafonds als klimaatoplossingen

Dit ‘onderzoekshuis’ heeft dezelfde kenmerken als een tinyhouse en produceert 2x zoveel duurzame energie als nodig is. Dit door de duurzame bouw en maximale rendementen van de Variotherm verwarmings- en koelsystemen. Bij dit project is gebruik gemaakt van wandverwarming en klimaatplafonds voor koeling op warme dagen.

Tiny house verwarmingWoonkamer wandverwarming muurverwarming

 

LTV-systemen gecombineerd met duurzame warmteopwekkers

Om dit pand te verwarmen is er gekozen voor een warmtepomp in combinatie met een ijstank. De ijstank ligt onder de grond en door de bevriezing en condensatie methode wordt er energie geproduceerd. Bij het gebruik van een warmtepomp zijn LTV-systemen essentieel vanwege de lage temperatuur opbrengsten. Vanwege de grote glazenpartijen is er gekozen voor een combinatie van muurverwarming en koelplafonds.

koelen verwarmen slaapkamerWarmtepomp tinyhouse

 

Zero-waste beleid

Omdat het een ‘modelwoning’ betreft was er een zero-waste beleid. Een andere eigenschap van de Variotherm producten die goed aansluit op deze wens. De systemen zijn namelijk volledig te recyclen en bij de productie is gebruik gemaakt van grotendeels natuurproducten.

 

Ook interesse in de LTV-systemen van Variotherm? Technea is de Nederlandse leverancier van dit merk. Neem voor info, advies en prijzen contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Team Binnendienst - Technea Duurzaam

Toegepaste producten