Droogbouw vloerverwarming in appartement op 1ste verdieping

Dit luxueuze 3-kamer appartement is in 2006/2007 gebouwd en destijds voorzien van standaard radiatoren. De nieuwe bewoner(s) wilden bij de renovatie graag een comfortabeler en energiezuiniger binnenklimaat. Daarom was de wens om een vloerverwarming te laten installeren. Alleen een standaard vloerverwarming op 1ste verdieping was bij dit appartement uitgesloten. Er was simpelweg niet voldoende opbouwhoogte.

Appartement in Heemstede

appartement met nog oude radiatoren

Variokomp droogbouw vloerverwarming op eerste verdieping

18mm Fermacell noppenplaten leggen

Vloerverwarming op 1ste verdieping mogelijk door droogbouwsysteem

Vanwege de beperkte opbouw kwamen de eigenaren uit op een droogbouw vloerverwarming. Om het hoogste comfort / afgifte te creeren is er gekozen voor de lage opbouw vloerverwarming Variokomp. Bij dit systeem leg je speciale fermacell noppenplaten in halfsteensverband op de grond. Vervolgens loop je de verwarmingsbuis eenvoudig tussen de noppen. Als laatste stap giet je de noppenplaten af met een speciale vulmassa. De totale opbouw (zonder extra XPS-isolatie) komt daarbij op 20mm. Hiermee is Variokomp de dunste vloerverwarming van het merk Variotherm.

Voorbereiding voor het leggen van vloerverwarming vloerverwarming in appartement op 1ste verdieping vloerverwarming op 1ste verdieping

Zoninvloed in appartementen met veel glas

Omdat Variokomp zo’n dunne deklaag heeft, hoeft er ook weinig massa te worden verwarmd. In combinatie met de speciale vulmassa en verwarmingsbuis, reageert Variokomp daardoor erg snel. Omdat er weinig massa is, kan de vloerverwarming ook weer snel zijn warmte kwijt. Ideaal voor appartementen met veel glas want zodra de zon begint te schijnen wordt het binnen vaak snel te warm. Een normale vloerverwarming blijft dan nog lang warmte afgeven i.v.m. de grootte massa. Variokomp daarentegen reageert vliegensvlug bij temperatuurverschillen. Daardoor heb je altijd een consistent, comfortabele kamertemperatuur.

Opbouw dunne vloerverwarming Variokomp

Goed om te weten over Variokomp

  • Vaak binnen 2 tot 3 uur weer droog (geen opstook protocol nodig)
  • Eenvoudig, snel en schoon te leggen
  • Direct te betegelen / voorzien van laminaat en dergelijk
  • Zwevend te leggen dus geen schroef of lijmwerk

 

Projectgegevens

Toegepaste producten