Luxe appartement met krimpnet vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming

Deze statige dubbele villa is onlangs omgetoverd tot vijf luxueuze appartementen. De locatie is de perfecte uitvalbasis naar onder andere de Scheveningse Bosjes, Westbroekpark, het strand van Scheveningen, luxe restaurants en winkels aan de Frederik Hendriklaan. Bij de renovatie is gekozen voor het hoogste comfort. Zo is er nieuw geïsoleerd dak en gevelisolatie geinstalleerd en is de begane grond uitgerust met vloerverwarming. Hierbij is gekozen voor een combinatie tussen krimpnet vloerverwarming en de Variokomp droogbouw vloerverwarming.

 

Variotherm krimpnet vloerverwarming

Krimpnet vloerverwarming

Om comfort te garanderen in de luxe badkamers is er krimpnet vloerverwarming toegepast. Bovenop de lewisplaten zijn de krimpnetten / staalmatten gelegd om vervolgens de  11.6mm VarioProFile verwarmingsbuis te bevestigen. Dit met een hart-op-hart afstand van 100mm. Om de vloer klaar te maken voor bijvoorbeeld tegelwerk is deze afgestort met een zandcement deklaag.

 

 

 

Droogbouw vloerverwarming

Op de begane grond van de villa is in totaal 315 vierkante meter Variokomp droogbouw vloerverwarming gelegd. Met deze 20mm dunne vloerverwarming is gekozen voor het hoogste comfort en kwaliteit. De gerenommeerde vloerverwarming heeft namelijk een zeer hoge afgifte per m2 en reageert vliegensvlug.

Opbouw dunne vloerverwarming Variokomp

Binnen 30 minuten is de opwarming van de vloer duidelijk voelbaar. Bovendien koelt de vloer ook weer snel af door de dunne laag (20mm). Hierdoor blijft de binnentemperatuur altijd stabiel bij bijvoorbeeld zoninvloed. Andere vloerverwarming blijft namelijk, vanwege de dikke deklaag, nog lang warmte afgeven. Hierdoor stijgt de temperatuur binnen naar onaangename waardes.

 

Kunststof pompverdelers

Om de temperatuur in alle ruimtes op de begane grond afzonderlijk te kunnen bedienen, zijn de vijf Variotherm kunststof pompverdelers gecombineerd met het draadloze home systeem van Watts Vision. De woningeigenaar kan zo zelf beslissen hoe warm het is in iedere kamer.

Open kunststof verdeler met pomp - VariothermKunststof verdelerblok van vloerverwarming verdelerVerdeelblok kunststof vloerverwarming verdeler - Variotherm

 

 

Projectgegevens

De opdrachtgever Steengoed Partners heeft bij dit project samengewerkt met aannemer 070 Bouw. Voor deze partijen hebben wij de legplannen en de Variotherm materialen geleverd.

Toegepaste producten