Monumentaal pand met droogbouw vloerverwarming

Nabij Haarlem staat deze ruim 100 jaar oude villa ‘Huis Kweekduin’. Naast een grondige renovatie, is het monumentaal pand met droogbouw vloerverwarming uitgerust. Dit omdat er geen normale vloerverwarming mogelijk was vanwege de bestaande vloer.

Monumentaal pand met droogbouw vloerverwarming

Monumentaal pand met droogbouw vloerverwarming

Lage opbouw vloerverwarming

Juist de Variokomp lage opbouw vloerverwarming is zeer geschikt voor dit soort situaties. De bestaande vloer komt namelijk slechts 20mm omhoog, uniek in de markt! Een extra voordeel is dat er zowel een meander als slakkenhuis patroon mogelijk is.

 

Installatie vloerverwarming

Voordat de vloerverwarming gelegd wordt, is het belangrijk dat de vloer star, schoon en vlak is. Vaak wordt er eerst een dampdichte folie en randstrookisolatie aangebracht waarna de 18mm fermacell noppenplaten op de grond kunnen. Ontzettend belangrijk is dat de platen halfsteensverband liggen. Vervolgens wordt de verwarmingsslang in meander of slakkenhuispatroon tussen de noppen gelopen. Nadat de verwarmingsbuis ligt en aangesloten is, wordt er een speciale vulmassa over de vloer verdeeld. Deze is vaak binnen een paar uur weer droog en begaanbaar.

Uitgevoerd door: Installatie Combinatie Heemskerk B.V.

 

Monumentaal pand met droogbouw vloerverwarming Monumentaal pand met droogbouw vloerverwarming

Voordelen Variokomp

  • Slechts 25 kilo per m2
  • Extreem hoge afgifte per m2
  • Snelle droogtijd
  • 20mm totale opbouwhoogte
  • Snel en eenvoudig te leggen

 

Toegepaste producten