Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand met houten ondervloer

Vlakbij de Utrechtse Heuvelrug vind je kasteel Amerongen (1286) op een prachtig landgoed. En in één van de bijgebouwen is zelfs een restaurant gevestigd. Bijzonder want vroeger stonden daarin nog paarden. Om er te kunnen koken is het pand dus ook flink verbouwd. Nu genieten de gasten van de heerlijkste gerechten én een  comfortabel binnenklimaat. Er is namelijk een droogbouw vloerverwarming in monumentale pand gelegd. Dit was nodig omdat er een oude vloer met een houten balken constructie ligt. Een vloerverwarming met cementdekvloer was dus uitgesloten. De 20mm dunne Variokomp vloerverwarming is daarom bovenop de houten vloerconstructie gelegd.Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand

Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand

Een groot voordeel van Variokomp droogbouw vloerverwarming is dat de vloer minimaal omhoog komt. Dat komt omdat er wordt gewerkt met een 18mm fermacell noppenplaat waarover nog een dunne vulmassa komt. Hierdoor komt de totale opbouwhoogte op slechts 20mm. Dat is inclusief fermacell plaat, verwarmingsbuis en vulmassa.

 

 

Vloerverwarming op houten vloer

Hoogste afgifte per vierkante meter in de markt

Variokomp heeft daarnaast de hoogste warmteafgiftes per m2 in de markt. Daardoor is het zeer geschikt om te gebruiken als hoofdverwarming en geniet je van het hoogste comfort. Voor een optimaal comfort is het verstandig om de vloer vanaf onder te isoleren. Is dat niet mogelijk? Dan kun je isolatie (5 – 30mm) onder de fermacell platen aanbrengen. Belangrijk daarbij is dat minimale drukvastheid 200kpa is. Dit is bijvoorbeeld bij XPS- of houtvezelplaten het geval.

 

 

 

Vloereigenschappen als je vloerverwarming op houten vloer legt

Bij de installatie van vloerverwarming op houten vloeren zijn wel een paar aandachtspunten. Zo moet de vloer stabiel, vlak en schoon zijn. Uiteraard moet je rekening houden met de maximale ballast die de vloer kan dragen.

Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand

restaurant Bentinck

Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand

Oude paardenstallen

OVER VARIOKOMP

  • Overal slakkenhuis & meander patroon mogelijk
  • Laag gewicht per m2
  • Zeer snel droog
  • Makkelijk en zwevend te leggen
  • Geschikt voor pvc, pu-gietvloeren, steen, hout, laminaat etc

 

VAN PAARDENSTAL NAAR RESTAURANT

In de oude paardestal is in totaal 100m2 lage opbouw vloerverwarming gelegd, gecombineerd met een 15groeps vloerverwarming verdeler. Dit project is door Installatiebedrijf Roelofse uit Driebergen-Rijssenburg uitgevoerd.

 

 

“Als installateur een offerte voor Variokomp? Voor een projectcalculatie lever je jouw projectgegevens aan via ons opnameformulier.”

Team Binnendienst - Technea Duurzaam

Toegepaste producten