Zonnepanelen op hellende bitumen dak van zwembad

Zonnepanelen en montageframes kun je niet klakkeloos op ieder dak leggen. Zo ook bij Zwembad Lenteblad uit Zevenaar. Bij dit project kreeg installatiebedrijf Pola Installatietechniek het verzoek om zonnepanelen op hellend bitumen te leggen, maar gebruik van ballast was uitgesloten vanwege de dakconstructie. Voor Pola de uitdaging om de zonnepanelen toch stormvast op het dak te bevestigen. De oplossing was het ballastvrije montageystemen van het merk Jual Solar.

Montagesysteem zonnepanelen voor schuin dak

 

Zonnepanelen op hellend bitumen dak

Om stormzekerheid te garanderen, wordt het Jual Solar systeem gefixeerd aan de huidige dakconstructie via speciale dakconsoles. Deze dakconsoles zijn uitgerust met exact dezelfde dakbedekking als op projectlocatie. Dat bevestigingsproces gebeurt bovendien in de fabriek waardoor waterdichtheid gegarandeerd wordt.

Montagesysteem op bitumen dakMontagesysteem op bitumen dak

Voor de installatie heeft Pola de opstelling uitgetekend en op de fixatiepunten de dakconsoles toegepast. Hierbij zijn gegalvaniseerde tuimelanker door het stalen dak aangebracht. De anker haakt daarbij achter de stalen dakplaat waardoor het systeem bestand is tegen een 3x hogere trek, stuw en drukkracht dan benodigd. Nadat Pola de ankers had geplaatst, is het dak weer waterdicht gemaakt door de speciale bitumen lap. Op de fixatiepunten is vervolgens het montageframe bevestigd.

 

Chloor vs rvs kantelankers

Omdat standaard RVS niet is toegestaan in zwembaden, zijn de anker voor dit project gegalvaniseerd. Vanwege chloor moeten de onderdelen namelijk voldoende aan strenge eisen.

Zonnepanelen op hellend bitumen dakZonnepanelen op hellend bitumen dak

“Ook zonnepanelen plaatsen op een hellend bitumen dak? Onze productspecialisten kunnen je hierbij adviseren. Vul daarvoor dit opnameformulier in en stuur naar info@technea.nl. Voor telefonisch overleg kun je bellen naar 058 – 288 47 39e”

Toegepaste producten

Digitale nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk hier de laatse nieuwsbrief