Rond bitumen dak van stadskantoor Culemborg voorzien van zonnepanelen

Een rond bitumen dak en dan zonnepanelen plaatsen? Het project ‘Stadskantoor Culemborg’ bewijst dat het kan. Installateur Innodak kreeg de opdracht om het bestaande dak te renoveren en te voorzien van zonnepanelen. Om de dakfunctie te behouden en waterdichtheid te garanderen, is er gekozen voor het ballastvrije montagesysteem van het merk Fixnordic (voorheen Jual Solar).

  • Geïsoleerd trapezium dak
  • Isolatiedikte van 140mm
  • 240 zonnepanelen
  • SolarEdge omvormers incl. optimizers
  • 320 Jual dakconsoles

Wit bitumen rond dak met zonnepanelenZonnepanelen op rond, half rond, tonnen dak

Speciale bitumen dakconsoles voor dak met bitumen dakbedekking

Het dak van het gemeentehuis is voorzien van een bitumen dakbedekking van Derbicolor Reflecterend Wit van producent Derbigum. Om een mooi en strak eindresultaat te krijgen én zodat de dakdekker garantie kan geven op het geheel, zijn er Fixnordic dakconsoles gebruikt met exact dezelfde kleur en type dakbedekking.

Voor de bevestiging aan de huidige dakconstructie zijn M12 kantelankers gebruikt. Bovendien zijn de M12 draadeinden verstevigd met console-adapters vanwege de ruime isolatiedikte van 180mm. Op deze manier buigen de draadeinden niet door als de (sneeuw)last te hoog wordt. De unieke Fixnordic consoles garanderen een snelle montage in combinatie met de meest robuuste bevestiging voor pv-panelen die er in de solarmarkt is. De consoles zijn 100% waterdicht, dit is getest en goedgekeurd door de Duitse keuringsinstanatie TUV Rheinland.

 

Flexibele zonnepanelen niet nodigZonnepanelen installeren op ieder type dak

Zonnepanelen verdeeld over 7 vlakken

Op de zuid-oriëntatie van het Stadskantoor zijn in totaal 168 PV-panelen geïnstalleerd, deze zijn verdeeld over 7 vlakken. Daarnaast zijn op de westzijde nog eens 72 PV-panelen geplaatst. Met deze twee oriëntaties wordt een mooie spreiding van de opbrengst over de gehele dag gerealiseerd. Bij dit project is er gekozen voor SolarEdge omvormers inclusief optimizers voor een optimaal werkend systeem.

 

Projectgegevens

  • Werkzaamheden in opdracht van gemeente Culemborg
  • Technische begeleiding en advisering door Facilicom Solutions
  • Levering dakconsoles door Technea Duurzaam