PV-panelen op gebogen, geprofileerde staalplaat dak van sporthal de Bloemerd

De gemeente en beheerder van de sporthal De Bloemerd wilden hun complex verduurzamen. Daarbij moesten ruim 400 zonnepanelen een oplossing bieden. Een standaard montagesysteem was alleen niet geschikt voor het gebogen, geprofileerde stalen dak. Bovendien was het warme dak voorzien van een PVC dakbedekking. Aan installateur Freek van Os de uitdaging om met een oplossing te komen. Hij heeft daarom gebruik gemaakt van het ballastvrije montagesysteem van fabrikant Fixnordic (Jual Solar). Zij bieden als enige een professionele, waterdichte, betrouwbare oplossing waarbij de installatie wordt gefixeerd aan de dakconstructie.

  • Stormvaste constructie
  • 100% waterdicht
  • voor geisoleerde en niet geisoleerde daken
  • Van bovenaf te monteren
  • Custom made console met precies dezelfde dakbedekking

gebogen dak met zonnepanelen pvc dakbedekking met pv-panelen geprofileerde staalplaat dak met zonnepanelenpvc ballastvrij dakconsolezonnepanelen op cannelure dakplatenPv panelen op rond, gebogen dakzonnepanelen op sporthalBallastvrije dakconsoles / constructiemateriaal voor op gebogen dak Pv panelen op een rond gebogen dak Zonnepanelen op een gebogen rond dak - Jual Solar Zonnepanelen op een lichte gebogen dakconstructieJual Solar ballastvrij montagesysteem op gebogen dak van sportcomplex De BloemerdSportcomplex de bloemerd met gebogen stalen dak met zonnepanelenzonnepanelen op sporthal

Ballast geen optie op gebogen dak met PVC

Je ziet nog vaak dat op platte daken ballast wordt gebruikt. Dit om te voorkomen dat zonnepanelen, warmtepompen of collectoren gaan schuiven bij harde wind. Door de thermische werking, trekkracht en duwkracht is ballast alleen lang niet altijd een veilige en betrouwbare oplossing. Helemaal niet op een gebogen, rond dak. Bij storm zal het frame hoogstwaarschijnlijk toch gaan schuiven. Funest voor de dakbedekking omdat de ballast kan zorgen voor scheuren in het PVC. warmtepomp op plat stalen dak

Fixatie aan het dak enige stormzekere oplossing

Om zekerheid te bieden worden de dakconsoles van Fixnordic daarom gefixeerd aan de dakconstructie. Het bijzondere daarbij is dat iedere dakconsole in de fabriek wordt uitgerust met exact dezelfde dakbedekking. Zo heb je geen houtje-touwtje oplossing, maar een professionele die ervoor zorgt dat het dak waterdicht blijft.

 

Geschikt voor ieder type dak

Fixnordic heeft diverse maatwerk dakconsoles. Het maakt dus niet uit of het dak is geïsoleerd of juist niet. Ook is er rekening gehouden met ieder type dak. (hout, beton of staal).

 

Geïsoleerde cannelure dakplaten

Het dak van het sportcomplex is destijds voorzien van cannelure dakplaten. Het warme dak heeft bovendien 10 cm isolatie. Daarom is de 1-laags pvc dakconsole met kantelanker gebruikt. Deze kantelankers haken daarbij achter de stalen dakplaten om hoge trek, stuw en drukkracht te garanderen. In totaal zijn er 462 stuks dakconsoles geplaatst waar vervolgens een frame op is bevestigd. Door de oplossing van Fixnordic maakt De Bloemerd nu gebruik van 405 full black zonnepanelen, gekoppeld aan SolarEdge omvormers.

“Kom je ook wel eens projecten tegen waarbij Fixnordic een oplossing biedt? Laat je dan eens informeren door onze specialisten via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

 

Toegepaste producten