Zonnepanelen op de pvc dakbedekking van hockeyclub Buitenhout MHC

In Nederland zijn meer dan 250.000 hockeyers actief bij ruim 70 hockeyclubs. Hockey staat dan ook op nummer 6 van de meest beoefende sporten in Nederland. Ook hockeyvereniging Buitenhout MHC uit Almere groeit explosief. 2 jaar geleden had de club slechts 20 leden en inmiddels staat de teller op ruim 250 leden. Daarom is er een hyper modern clubhuis gebouwd inclusief 3 kunstgrasvelden. Vanuit duurzaam oogpunt zijn er zonnepanelen op de pvc dakbedekking gelegd. In totaal liggen er 225 zonnepanelen op het dak.

 

PVC dakbedekking voorzien van zonnepanelen

Montageframe voor de pv-panelen

Uitleg door zonnepanelen-specialist lieuwe

Collega Lieuwe legt het systeem uit

PVC dak klaar voor zonnepanelen

PVC dak klaar voor zonnepanelen

Zonnepanelen op pvc dak leggen

Als laatste de zonnepanelen leggen

 

 

 

 Zonnepanelen op de pvc dakbedekking

Omdat er bij de bouw van het nieuwe clubhuis een pvc dakbedekking is gebruikt, is ons unieke  montagesysteem gebruikt. Bij dit montagesysteem wordt het bevestigingsmateriaal afgestemd op het type dak. Bij dit project zijn dan ook 180 dakconsoles gebruikt met precies hetzelfde PVC als op het dak ligt én in dezelfde kleur (RAL7001). Via kantelankers zijn de dakconsoles mechanisch verankert aan het dak. Om het dak weer 100% waterdicht te maken, kunnen de PVC platen aan de console aan het dak worden gebrand, gelijmd of geplakt. De mechanische bevestiging zorgt bovendien voor stormzekerheid en voorkomt verschuiving van de panelen. Iets wat bij ballast vaak wel voorkomt.

PV panelen bevestigen aan pvc dak

Betrokken partijen

 

montagesystemen ontdekken?

Op onze website vertellen we meer over systemen voor platte daken en hellende daken. Behoefte aan advies? Vul dan onderstaand contactformulier in.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]