Nul-op-de-meter bedrijfspand Ato Bedrijfstrainingen

Al sinds jaar en dag staat Ato Bedrijfstrainingen bekend om het duurzaam ondernemen. Sinds een paar jaar liggen er zonnepanelen op het dak waardoor ze de stroomrekening grotendeels doorstrepen. Om ook een streep door de gaskosten te zetten, maakt het bedrijf gebruik van een pellet cv-ketel in combinatie met een zonneboiler-installatie. Ato heeft nu een bijna nul-op-de-meter bedrijfspand.

 

Pellet cv-ketel, zonneboiler en buffervat

In het magazijn staat een buffervat als centraal hart van de duurzame installatie. Van april t/m september voorzien de vlakkeplaat zonnecollectoren van gratis warm water. Zodra het kouder wordt en de zon minder schijnt, schakelt de pelletketel bij. Deze duurzame installatie verwarmt op basis van houtpellets, een CO2-neutraal alternatief voor gas, olie of propaan.

Het Solus 2 buffervat verzorgt de distributie van warm water. Zowel voor de verwarming als warm tapwater. Het unieke van dit vat, is dat deze gelaagd verwarmd wordt. Daardoor heb je vrijwel direct beschikking tot warm water, zonder dat heel het buffervat verwarmd moet worden.

 

Project uitgevoerd door: GDB installaties

 

 

Ook interesse om jouw bedrijfspand te verduurzamen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.