LTV-verwarmingssystemen in woning

Dat het ook in een oudere, bestaande woning niet hoeft te ontbreken aan comfort, bewijst Harko uit Drachten. Harko: “Een lagere energierekening is leuk voor de portemonnee, maar juist het comfortbehoud of verhoging vind ik belangrijk. Daarom heb ik geïnvesteerd in lage temperatuur verwarmingssystemen en bewust gekozen voor een combinatie van wandverwarming, vloerverwarming, plintverwarming en convectorputten”.

 

Niet geïsoleerde muur omgetoverd in warme muurverwarming

“De wanden van mijn huis hadden nog geen isolatie en voelden altijd koud aan. Bovendien wilde ik een mooie vloer van eiken. Ik heb dan ook bewust gekozen voor een wandverwarming als hoofdverwarming. Deels vanwege de aangename stralingswarmte en de hoge afgifte per m2. Om toch geen koude voeten te krijgen, heb ik tussen de houten balken een isolatie aangebracht met een hoge R-waarde.”

Wandverwarming installeren

Wandverwarming regelwerk

Wandverwarming droogbouw

Muurverwarming

 

 

Koudeval voorkomen

“Bij de renovatie van de woning heb ik een glazen pui en terrasdeuren gekregen. Om koudeval te voorkomen in de winter, zit er een mini convectorput in de vloer. Hierdoor slaat kou van de roosters en het glas niet door in te kamer.”

 

Vloerverwarming in badkamer, plintverwarming in de hal

“In de badkamer heb ik een vloerverwarming toegepast in combi met een radiator voor de handdoeken. Voor het verwarmen van de hal hangt er een plintverwarming aan de muur. Het mooie van deze oplossing is dat deze bedekt is met hetzelfde hout als wat er op de vloer ligt. Zo voelt de uitstraling als 1 geheel.”

 

Project uitgevoerd door: de heer H. Kronemeijer

Toegepaste producten