Innovatieve duurzame toekomstwoningen

Het Modular Office Renovation team van TU Delft heeft een innovatieve, energiezuinige en duurzame modelwoning ontworpen en gebouwd. Voor het wereldkampioenschap in 2019, waar ze tweede zijn geworden, is een prototype appartement opgebouwd in Hongarije. Het prototype is ontwikkeld om te kijken of het realistisch is om leegstaande kantoorpanden om te bouwen naar appartementen. Na het kampioenschap is het afgebroken, weer terug naar Nederland verscheept en op de campus in Delft opgebouwd. Hier gebruikt MOR het als testruimte voor duurzame innovaties.

 

Besparen met een douchegoot-wtw

Eén van de duurzame innovaties die MOR heeft toegepast is een 5P douchegoot-wtw van Joulia, gesponsord door Technea Duurzaam. Door een douchegoot-wtw te plaatsen bespaar je veel  energie op dagelijkse basis. Bij ‘warmteterugwinning (wtw) uit warm douchewater’ verwarm je douchewater met restwarmte uit warm (afval)douchewater. Met die restwarmte wordt het water op de koude poort van de douchekraan voorverwarmd. Op deze manier is er minder heet water vanuit bijvoorbeeld een cv-ketel of warmtepomp nodig om de gewenste temperatuur te krijgen.

 

Joulia Inline douchegoot-wtw

 

 

Joulia Inline douchegoot-wtw 

De Joulia Inline 5P douchegoot-wtw van Joulia staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit. Wil je meer weten over deze goot? Bekijk dan onderstaande video. 

  • Inbouwdiepte van 12 centimeter inclusief sifon
  • RVS behuizing
  • Koperen warmtewisselaars
  • Rendement van 41% bij 9,2 liter per minuut
  • Eenvoudige en snelle reiniging

 

 

Modular Office Renovation 

Het MOR team is een samenwerking tussen studenten van TU Delft, docenten, experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van energieproductie, duurzaamheid, productontwikkeling, innovatie, financiën en architectuur. Toen ze tot de ontdekking kwamen dat er veel kantoorpanden leeg staan, maar aan de andere kant veel nieuwe woningen nodig zijn kwamen ze met het idee om kantoorpanden op een duurzame manier om te bouwen tot woningen.

De visie van MOR is om een toekomstbestendige bouwomgeving te creëren die meer terug geeft aan de omgeving dan neemt. Zij willen met hun strategie kantoorgebouwen die heel veel nemen van de omgeving renoveren zodat het duurzame multifunctionele gebouwen worden.

 

Oplossingen:

MOR TU DELFT

MOR TU DELFT

Toegepaste producten