44 douchegoot-wtw’s in appartementencomplex
Aan de Willem de Zwijgerlaan in Vlaardingen zijn 44 luxe en duurzame appartementen gerealiseerd. Bij de ontwikkeling van de woningen zijn verschillende opties toegepast zoals hoogwaardige isolatie, triple glas, vloerverwarming en een bodemenergie warmtepomp. Daarnaast heeft ieder appartement een Joulia Inline 5-pijps douchegoot-wtw.
Douchegoot-wtw, hoe werkt dat?
Bij een normale douchegoot stroomt warm douchewater via het lichaam direct naar het riool. Zonde van de energie die het afvalwater bevat.
Bij een douchegoot-wtw stroomt het hete water eerst over koperen buizen, genaamd de warmtewisselaar. Omdat de buizen hierdoor opwarmen, verwarm je ook het koude water wat erdoor heen stroomt. Met als resultaat dat het koude aanvoerwater stijgt van 10 graden naar ongeveer 25 graden. Vervolgens stroomt het koudere afvalwater richting het riool en gaat het warmere aanvoerwater naar:
- De douchemengkraan
- Cv-ketel
- Beide
Tapwater rendement warmtepomp omhoog
Anders dan bij een gasketel, is er bij een warmtepomp geen oneindige hoeveelheid warm tapwater beschikbaar. Een boilervat is na een bepaalde tijd leeg en moet vervolgens weer laden. Als je een douche-wtw toepast, is er echter langer warm tapwater voorhanden. De douche-wtw zorgt er namelijk voor dat er minder heet water uit het vat bijgemengd hoeft te worden.
JOULIA INLINE -5P
- 41,0% rendement bij 9,2L p/m
- Warmtewisselaar met 5 buizen
- 12cm inbouwdiepte
- RVS behuizing
- Makkelijk en snel te reinigen
- Geïntegreerde sifon
- Onderhoudsarm
- Vrijstaand en wandmodel
PROJECTDETAILS
- Holy Résidence appartementen in Vlaardingen
- 44 douchegoot-wtw’s (5-pijps)
- In samenwerking met Terberg Totaal installaties