Klimaatplafond in villa

Variotherm klimaatplafond in villa dé oplossing bij veel zoninvloed. Bij deze villa is er veel natuurlijke lichtinval door het vele glaswerk. Om binnenshuis, ondanks de zoninvloed, een comfortabele temperatuur te garanderen zijn er klimaatplafonds toegepast. Dit energiezuinige, tochtvrije en stille afgiftesysteem koelt en (bij-) verwarmt de ruimtes op de begane grond.

 

Klimaatplafond in villa voor optimaal comfort

Bekkema Installatietechniek: “Vanwege het gebruik van veel glas en steenachtige materialen was de kans op ‘temperatuur overschrijding-juli’ conform NEN7120 bij dit project namelijk groot. Uit de koellastberekening bleek dat er een tekort aan koelvermogen was, alleen was het koelen met een airco geen optie. De eigenaar wilde geen koude luchtverplaatsing ervaren en eiste behoud van de esthetiek van de ruimtes.”


ENERGIEZUINIGE INSTALLATIE

Bekkema “Ik heb daarom het Variotherm klimaatplafond geadviseerd in combinatie met de lucht/water warmtepomp en zonthermische installatie. Het plafondoppervlak fungeert daarbij als koude zone vanwege het koude water dat door het buizensysteem in het plafond stroomt. In tegenstelling tot een airco koelt het plafond de opstijgende warmte lucht geruisloos en garandeert dat de temperatuur op warme dagen niet verder oploopt.”

Villa landhuis met variotherm klimaatplafonds koelplafond Eetkamer woonkamer met variotherm klimaatplafondsVariotherm klimaatplafonds badkamer

PERFECT WOONCOMFORT

Uit ervaring blijkt dat klimaatplafonds met name populair zijn in de luxere bouw of kantoorpanden. De esthetische eisen, comfortwensen en het lichamelijk welzijn liggen bij deze klanten vaak aanzienlijk hoger. Het is belangrijk om daarbij te beseffen dat het comfortgevoel niet louter wordt gecreëerd door de luchttemperatuur. Ook de temperatuur van de omsluitende wanden – zoals een plafond – hebben een aanmerkelijke invloed. Door de wanden, vloeren en/of plafonds te verwarmen of te koelen ervaar je een uiterst aangenaam binnenklimaat.

Een ander cruciaal element voor comfort is een lage luchtcirculatie om stofverplaatsing te voorkomen. Stof is namelijk funest voor de luchtwegen en allergieën.

 

 

ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN

In dit landhuis zijn 18mm gipsvezelplaten met geïntegreerde buis gebruikt. Hierdoor is schoon, snel en droog werken een garantie. Bovendien zijn de platen zelfs te gebruiken op schuine oppervlaktes. Variotherm heeft daarnaast ook een extreem flexibele variant waardoor ronde vormen geen uitdaging vormen. Het buizensysteem wordt daarbij afgewerkt met bijvoorbeeld eco-pleister, leem of stuc.

Werking klimaatplafonds

FLUISTERSTIL COMFORT

Ook akoestiek speelt een steeds belangrijkere rol binnen de comfortbeleving. Met name in de kantooromgeving zoals vergaderzalen, kantoren en kantines is er vaak sprake van galmvorming. Voor een fluisterstil comfort heeft Variotherm daarom een speciaal akoestisch klimaatplafond ontwikkeld. Dit systeem absorbeert geluid waardoor de weerkaatsing van geluid afbreekt.

Variotherm kunststof pomploze vloerverwarming verdeler Variotherm kunststof vloerverwarming verdeler

 

PROJECTGEGEVENS

Dit project is gerealiseerd door Bekkema Installatietechniek en heeft o.a. de onderstaande installatietechnieken toegepast:

  • Klimaatplafonds
  • Vloerverwarming
  • Pomploze kunststof verdelers
  • Buffervat / zonneboiler
  • Warmtepomp
  • Zonnecollectoren
Toegepaste producten