Woontoren The Valley Amsterdam

The Valley Amsterdam, één van de meest prestigieuze bouwprojecten in Nederland. Bij het ontwerp van de torens is gekozen voor veel groen en het gebruik van natuursteen. In het complex komen bovendien de nieuwste inzichten op gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. En die bijzondere technieken vind je ook terug op het hoogste punt van de woontorens. We hebben namelijk, in samenwerking met Geotherm, een stormvaste pv-installatie opgeleverd.

 

The Valley Amsterdam: uitmuntende energieprestatiecoëfficiënt

Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. Dit negatieve getal geeft aan dat de energieopbrengst, over een jaar gemiddeld, groter is dan het energieverbruik.

The Valley - Woontoren in Amsterdam - Zonnepanelen met bijzonder montagesysteem op nieuwe woontoren - pv installatie The Valley - Woontoren in Amsterdam - Zonnepanelen met bijzonder montagesysteem op nieuwe woontoren - pv installatie

Bijzonder montagesysteem zonnepanelen

Het dakoppervlak van the Valley is, kenmerkend aan een woontoren, klein ten opzichte het bruto vloeroppervlak (75.000m²). Een leuke uitdaging dus om alle technieken (zonnepanelen, glazenwasser lift, ventilatie units etc.) naast elkaar op het dak te organiseren. Daarnaast moet die apparatuur staande blijven, ondanks de extreme windbelasting op 100 meter hoogte. De zonnepanelen zijn daarom mechanisch verankerd aan de dakconstructie. 

 

Projectcalculatie op maat

De hoogte, het type dakconstructie, het windgebied, de soort opstelling, de isolatiedikte, het soort dakbedekking, de toegepaste techniek, windbelasting en constructieve berekening zijn factoren die meewegen bij de samenstelling van een installatie. Dat zorgt voor het belang om elk project individueel aan te vliegen. Wij houden bij onze projectcalculatie altijd rekening met factoren als dakopbouw, windzone, terreincategorie en hoogte. Op basis hiervan berekenen we het aantal ankerpunten met een uitgebreide onderbouwing. Met deze data bepalen we per project hoe het montagesysteem wordt ontworpen (aantal ankers, soort dakconsoles, type montageframe, aantal panelen per frame etc.).

 

zorgeloze daken met ballastvrij montagesysteem

De ballastvrije montagesystemen van Technea zijn ontworpen voor extreme weersinvloeden én het behoud van de originele dakfunctionaliteiten. Dit montagesysteem is een combinatie van speciale dakankers, dakconsoles en montageframe. Elk component in de installatie is perfect op elkaar afgestemd om samen een toekomstgerichte oplossing te creëren. 

Door de mechanische verankering in het dak kun je zonder ballast werken. Een groot voordeel is dat er geen blokkades zijn, zodat regenwater kan afvloeien. Bovendien voorkom je dat het gewicht van de installatie op de isolatielaag gaat drukken (waterzakken) en vuil achter de ballast kan ophopen.

The Valley - Woontoren in Amsterdam - Zonnepanelen met bijzonder montagesysteem op nieuwe woontoren The Valley - Woontoren in Amsterdam - Zonnepanelen met bijzonder montagesysteem op nieuwe woontoren - pv installatie

 

PROJECTDETAILS

  • The Valley in Amsterdam
  • 100 meter hoge werk- en woontoren
  • Stormvast montagesysteem
  • Zonnepanelen in oost/west en zuid opstelling
  • In samenwerking met Geotherm

 

Toegepaste producten