Whitepaper: De rol van zonneboilers tijdens de energietransitie

Whitepaper: De rol van zonneboilers tijdens de energietransitie

 

In 2050 leven we in een CO2. arme samenleving. Het doel is dat de CO2.-uitstoot dan tachtig procent lager is dan in 1990. De uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen in woningen, bedrijven en tuinbouwkassen moet dus drastisch verminderen. Om dat te realiseren is met name geïnvesteerd in elektrificatie (wind- en zonneparken). Logisch, Nederland is daardoor voorbereid op grootschalig gebruik van elektrische auto’s en warmtepompen. Het vraagstuk naar duurzame warmte voor ruim 7 miljoen huishoudens en 1 miljoen gebouwen is daarmee echter niet volledig opgelost. Alle woningen hebben namelijk nog geen warmtepomp en de techniek is lang niet geschikt voor alle woningtypes.

 

INHOUD WHITEPAPER

In onze whitepaper besteden we aandacht aan hoe een zonthermisch systeem meerwaarde biedt bij de warmtetransitie en hoe het bijvoorbeeld het totale rendement van een warmtepomp verbetert. Hieronder aan paar onderwerpen die we behandelen. 

  • Energietransitie vs warmtetransitie
  • Energieopslag in buffer of boiler
  • Combinatie met andere technieken
  • Ontwerpfouten
  • Aandachtspunten en tips

 

ONTVANG ONZE WHITEPAPER

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper in jouw maibox. 
E-mailadres: *
Bedrijfsnaam: *
Voornaam: *
Achternaam: 
Functie: *

*Required Fields

Opmerking: Het is onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen en we garanderen dat uw gegevens volledig vertrouwelijk worden behandeld.