Wandverwarming panelen op houten regelwerk of metalstud wand
Steeds meer mensen verwarmen hun huis of bedrijfspand energiezuinig. Naast de vloerverwarming als lage temperatuur afgiftesystemen, ontdekken ook steeds meer mensen wandverwarming. Prima te gebruiken als hoofdverwarming en minstens zo’n hoog comfort (stralingswarmte). Andere voordelen zijn de flinke energiebesparing van 15 tot 20% en het feit dat je vaak geen radiatoren meer nodig hebt. Er bestaan echter diverse soorten wandverwarming. Dit omdat niet iedere wand hetzelfde is. Zo heb je kant-en-klare wandverwarming panelen die je aan een houten regelwerk of metal stud bevestigd. Dit systeem noemen ze ook wel ‘droogbouw’ en wordt veel in de renovatie-sector gebruikt. Daarnaast heb je ook een variant waarbij je de buizen aan de muur bevestigt en het afwerkt met leem, eco-pleister of stuc. Op deze pagina meer over de droogbouw wandverwarming panelen.
Fermacell wandverwarming panelen
Als je voor installatiegemak, kwaliteit en een hoog comfort gaat, dan is de Module wandverwarming van het merk Variotherm zeer geschikt. Bij dit systeem zijn de fermacell wandverwarming panelen slechts 18mm dik. Bovendien zit er in deze wandplaten al een verwarmingsbuis geïntegreerd. Je hebt dus een wand en verwarming in één. Met speciale boormarkeringen zijn de panelen eenvoudig op de metalstud of houten framewerk te schroeven. De onderlinge panelen koppel je via een perstang. (zie ook onderstaand voorbeeld of de installatievideo onderaan)
Waarom kiezen voor Module wandverwarming van Variotherm?
- Stralingswarmte voelt veel aangenamer dan radiatoren
- Geschikt als hoofdverwarming en bijverwarming door de hoge afgiftes per m2
- Gezond binnenklimaat door geen stofcirculatie
- Boren in de muur is mogelijk door detecteerbare verwarmingsbuis
- Snelle verwarming van gipsvezelplaten door zeer goed contact
Panelen in allerlei soorten en maten
Vaak is een wand niet 1 vlak geheel. Er is sprake van stopcontacten, vensterbanken of ramen. Variotherm heeft daarom module-platen in diverse afmetingen. Sommige varianten zijn daarnaast slechts voor een deel voorzien van verwarmingsbuizen. Zo zijn de platen op locatie naar wens af te snijden. Voor specifieke projecten is het zelfs mogelijk op wandplaten op maat te laten maken.
Ook op schuine wanden
De Module wandverwarming is ook geschikt om te installeren op schuine wanden. Denk bijvoorbeeld op zolders of slaapkamers waarbij het dak al schuin loopt.
Afwerking wandverwarming panelen
Zodra de wandverwarming panelen zijn gemonteerd, onderling zijn verlijmd en gekoppeld, is de muur klaar voor de eindafwerking. Je kunt de muur behangen, maar ook voorzien van bijvoorbeeld verf of stuc.
“Advies nodig over wandverwarming met fermacell platen? Stel je vraag aan onze specialisten via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”