Voorbeelden van wandverwarming aanleggen

Voorbeelden van wandverwarming aanleggen

Een wandverwarming aanleggen is vaak vrij eenvoudig. Er zit echter wel verschil in de installatiemethode afhankelijk van het type muur. Als je bijvoorbeeld wandverwarming wilt installeren op een houten regelwerk of metal stud heb je een droogbouw variant nodig. Bij een steenachtige muur heb je vaak voldoende aan een speciale rails, verwarmingsbuis en afwerkingslaag. Ik laat in dit artikel een paar installatievoorbeelden zien. Heb je naar aanleiding hiervan vragen? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl.

 

Module droogbouw wandverwarming Variotherm met gipsvezel fermacell platen

Module wandverwarming Variotherm

Wandverwarming aanleggen bij houtskeletbouw of metal stud

Bij houtskeletbouw en renovatieprojecten zie je vaak dat er voorzetwanden worden gebruikt. Om de verwarmingsbuizen eenvoudig te installeren, kun je het beste kiezen voor een prefab systeem. De bekendste daarbij is de Module wandverwarming van het merk Variotherm. Zij maken wandverwarming aanleggen makkelijk omdat ze kant-en-klare fermacell / gipsvezel platen produceren met daarin een verwarmingsbuis verwerkt.

Deze 18mm dunne platen schroef je daarbij eenvoudig vast aan het houten regelwerk of de metall stud. Vervolgens hoef je alleen de platen met een persstang onderling met elkaar te verbinden. Na de verlijmen en dichtsmeren is de wand klaar voor een dunne eindafwerking zoals stuc of behang.
Wandverwarming bij houtskeletbouw of metalstuds

Wandverwarming bij steenachtige muren

Het installeren van een wandverwarming op een stenen muur is zeer eenvoudig. Het Register systeem van Variotherm blinkt daarbij uit in zeer hoge afgiftes en installatiegemak.

Hierbij bevestig je eerst een speciale rail aan de muur. Dat gebeurt met slagpluggen en de afstand tussen de rails is 50cm. Nadat je alle rails hebt aangebracht klik je er eenvoudig de buis in vast. Als de muur is bedekt wordt een vezeldoek aangebracht i.v.m. de hechting van de eindafwerking. Voor de eindlaag kun je bijvoorbeeld Eco-pleister of leem gebruiken. De totale opbouwdikte is hierbij ongeveer 31mm (21mm systeem + 10mm pleister of leem)

wandverwarming aanleggen op stenen muren

 

 

Installatiehandleidingen

Download hieronder de verschillende installatiehandleidingen van Variotherm.

 

“Heb je behoefte aan advies over wandverwarming? Stel dan je vraag aan onze specialisten via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”