LUXE VILLA IN WASSENAAR MET TWEE SOORTEN VLOERVERWARMING

Deze prachtige vrijstaande villa uit 1930 ondergaat een complete renovatie. Voor het afgifte-deel is gekozen voor vloerverwarming, maar om overal vloerverwarming te kunnen leggen is er gekozen voor traditioneel en een droogbouw systeem. Hierdoor kunnen alle ruimtes op lage temperatuur en comfortabel worden verwarmd. Van de begane vloer, slaapkamers, badkamers tot de garage, gasthuis en gym aan toe. De eigenaren hebben hier bewust voor gekozen omdat ze overal een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat wilden.

 

Twee soorten vloerverwarming die op zeer lage temperaturen werken

Bij dit project zijn de vloerverwarmingssystemen van het merk Variotherm toegepast. Dit omdat de systemen eenvoudig te leggen zijn en de hoogste afgifte garanderen. In sommige situaties zijn lage watertemperaturen van 25 graden te bereiken, mét behoud van comfort. Jansen Installatiebedrijf heeft bij dit project de Variokomp droogbouw vloerverwarming en vloerverwarming op draadstaalmatten toegepast,

Droogbouw vloerverwarming op eerste en tweede verdieping Vloerverwarming op draadstaalmatten in badkamer

Combinatie 2 soorten vloerverwarming

Op de begane grond van de villa ligt een normale vloerverwarming op draadstaalmatten. In totaal 126m² met een hart-op-hart afstand van 15cm. Op de eerste en tweede verdiepingen ligt 145m² Variokomp lage opbouw vloerverwarming, met uitzondering van de badkamer. Daar is ook gekozen voor draadstaalmatten, echter met een hart-op-hart afstand van 10cm.

Dunste vloerverwarming Kunststof verdelers voor vloerverwarming

Vloerverwarming in garage, fitness en gasthuis

Ten slotte is er ook in de bijgebouwen van deze villa vloerverwarming gelegd. Zo ligt er 18m² traditioneel in de garage, 18m² in de gym en 31m² Variokomp in het gasthuis. Dat betekent dat de gasten en auto’s er ook warm bij zitten.

 

Kunststof verdelers met pomp

Voor de aansturing van de afgiftesystemen zijn in totaal vier kunststof verdelers met pomp gebruikt:

  • 9 groeps voor begane grond
  • 12 groeps voor eerste verdieping
  • 3 groeps voor badkamers
  • 8 groeps voor tweede verdieping

 

Toegepaste producten