Dunne vloerverwarming op de bestaande houten vloer monumentaal huis

Een dunne vloerverwarming nodig in verband met een lage opbouwhoogte? Op het eilandje Marken werd het gerealiseerd met onze Variokomp vloerverwarming. Dit eiland in het Markermeer heeft het allemaal: klederdracht, tradities en houten, authentieke huizen. Toch willen de inwoners met de tijd mee, ook op gebied van duurzaamheid. De bewoners van dit monumentale gebouw hebben dan ook de intentie om gasloos te gaan wonen. Eén van de maatregelen die ze alvast treffen is het vervangen van de oude hoge temperatuur radiatoren door lage temperatuur verwarming. Bij dit project is gekozen om een dunne vloerverwarming op de bestaande houten vloer te leggen.

Droogbouw noppen vloerverwarming

Dunne vloerverwarming op de bestaande houten vloer noodzakelijk

Het toepassen van een dunne vloerverwarming was noodzakelijke vanwege de houten vloerconstructie. Die is namelijk niet bestand tegen het zware gewicht (+/- 125 kilo per m²) van een traditionele vloerverwarming. Bovendien zou de vloer daarbij teveel omhoog komen. Installateur Bruynesteyn heeft daarom de Variokomp droogbouw vloerverwarming gebruikt van het gerenommeerde merk Variotherm. De voordelen van dit droogbouwsysteem:

  • het lage gewicht per vierkante meter (25 kilo per m²);
  • de zeer lage opbouwhoogte (20mm)
  • vlotte reactietijd (binnen 30min warm)
  • de zeer hoge afgifte per m²

 

Zeer lage temperaturen nodig bij dunne droogbouw vloerverwarming

Dankzij de ambitie van de eigenaren om gasloos te gaan wonen, was een dunne vloerverwarming belangrijk. Je kunt een woning namelijk niet verwarmen met een all-electric warmtepomp als er nog hoge temperatuur radiatoren hangen. De warmtepomp is simpelweg niet geschikt om hoge watertemperaturen van 70-85 graden te leveren, maar denk aan een aanvoer-retourtemperatuur van 35-25 graden. Iets waar Variokomp, door de zeer hoge afgifte per vierkante meter, zeer geschikt voor is.

Dunne vloerverwarming variokomp op houten ondervloerDunne vloerverwarming op houten vloerDroogsysteem vloerverwarming op houten vloer

 

Projectgegevens

 

Toegepaste producten