Dunne vloerverwarming op de bestaande houten vloer monumentaal huis

Houten authentieke huizen, klederdracht, tradities. Het eilandje Marken in het Markermeer heeft het allemaal. Maar ook de inwoners moeten met de tijd mee…ook op gebied van duurzaamheid. De bewoners van dit monumentale gebouw hebben dan ook de intentie om gasloos te gaan wonen. Eén van de maatregelen die ze alvast treffen is het vervangen van de oude hoge temperatuur radiatoren door lage temperatuur verwarming. Bij dit project is gekozen om een dunne vloerverwarming op de bestaande houten vloer te leggen.

Droogbouw noppen vloerverwarming

Dunne vloerverwarming op de bestaande houten vloer noodzakelijk

Deze dunne vloerverwarming was noodzakelijke vanwege de houten vloerenconstructie. Die is namelijk niet bestand tegen het zware gewicht (+/- 125 kilo per m²) van een normale vloerverwarming. Bovendien zou de vloer daarbij teveel omhoog komen. Installateur Bruynesteyn heeft daarom de Variokomp droogbouw vloerverwarming gebruikt van het gerenommeerde merk Variotherm. Dit systeem staat bekend om:

  • het lage gewicht per vierkante meter (25 kilo per m²);
  • de zeer dunne opbouwhoogte (20mm)
  • vlotte reactietijd (binnen 30min warm)
  • de zeer hoge afgifte per m²

 

Zeer lage temperaturen nodig

Zoals verteld hebben de eigenaren de ambitie om gasloos te gaan wonen en daarom was deze vloerverwarming nodig. Je kunt een woning namelijk niet verwarmen met een all-electric warmtepomp als er nog hoge temperatuur radiatoren hangen. De warmtepomp is namelijk simpelweg niet geschikt om hoge watertemperaturen van 70-85 graden te leveren, maar denk aan een aanvoer-retourtemperatuur van 35-25 graden. Iets waar Variokomp, door de zeer hoge afgifte per vierkante meter, zeer geschikt voor is.

Dunne vloerverwarming variokomp op houten ondervloerDunne vloerverwarming op houten vloerDroogsysteem vloerverwarming op houten vloer

 

Projectgegevens

 

Toegepaste producten