147 miljoen voor o.a. zonnepanelen & zonneboilers

147 miljoen voor o.a. zonnepanelen & zonneboilers

Bent u ondernemer? Wist u dat u via de EIA 2018 slim kunt investeren in energiezuinige installatietechnieken zoals zonnepanelen, pelletketels en zonnecollectoren? Via deze fiscale regeling kunt u tot 54,5% investeringskosten aftrekken. In totaal stelt de RVO 147 miljoen beschikbaar

 

EIA 2018

Op de lijst van de EIA 2018 staan technieken waarvoor ondernemers tot 54,5% van de investeringskosten kunnen aftrekken. Een grote wijziging op de Energielijst 2018 is energiebalancering. Slimme systemen brengen vraag en aanbod van duurzame energie met elkaar in balans. Door opslagcapaciteit en optimalisatie-software te combineren, kan duurzame energie tijdens pieken worden opgeslagen en later benut.

De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën passen de Energielijst jaarlijks aan. Dat gebeurt in overleg met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan. De actuele Energielijst geeft een impuls om energie te besparen en aan duurzame economische groei. De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

 

Download

Hieronder vindt u de energielijst en brochure van de RVO