Droogbouw vloerverwarming over houten vloer constructie

Wil je vloerverwarming leggen op een bestaande houten vloerconstructie / vloer? Onze Variokomp droogbouw vloerverwarming is dé oplossing. Het systeem weegt slechts 25 kilo per vierkante meter en is daardoor geschikt voor houten ondervloeren. Ook de totale opbouwhoogte is slechts 20mm en past daardoor in vele situaties. 

 

Vloerverwarming over houten vloer

Een ‘normale’ vloerverwarming met een dikke zandcement laag is niet mogelijk bij een houten constructievloer. Deze traditionele vloerverwarming weegt namelijk al snel 125 kilo per vierkante meter. Daarnaast is de opbouwhoogte een stuk dikker dan bij een droogbouw vloerverwarming.

Bij onze Variokomp vloerverwarming  leg je een 18mm gefreesde gipsvezelplaat zwevend bovenop de houten vloer. De platen liggen daarbij in halfsteensverband en hoef je dus niet vast te schroeven of te lijmen. Voor de installatie is het wel belangrijk dat de ondergrond voldoet aan diverse eisen (vlak, stabiel en schoon). De noppenplaat vloerverwarming werk je vervolgens af met een speciale vulmassa. Deze vult de noppen op en zorgt voor een egale warmteafgifte.  

 

vloerverwarming op bestaande houten vloer

Variokomp 

  • Dunste totale opbouwhoogte (20mm)
  • 25 kilo per vierkante meter
  • Snel regelbaar (binnen 30 minuten warm)
  • Zeer korte droogtijd
  • Zeer hoge afgifte per vierkante meter

 

“Meer weten over Variokomp? Bekijk de productpagina

 

HOUTEN VLOERCONSTRUCTIE / BALKEN

De Variokomp vloerverwarming bood ook uitkomst bij onderstaande bungalow. Vanwege de houten ondervloer kon er geen normale vloerverwarming worden geïnstalleerd. De houten balken / vloerconstructie waren namelijk niet bestand tegen het zware gewicht van de dikke dekvloer (gemiddeld 125 kilo per m2). Variokomp weegt daarentegen slechts 25 kilo per vierkante meter (m2). 

Bungalow met vloerverwarmingvloerverwarming op houten vloervloerverwarming in de gangDroogbouw dunne vloerverwarming in woonkamer van een bungalowdroogbouw vloerverwarming in de halvulmassa makenVariokomp lage opbouw vloerverwarming op bestaande houten vloerDunne vloerverwarming voor op bestaande vloerdroogsysteem vloerverwarming variokomp in bungalow

ZONINVLOED

Een bungalow heeft alle vertrekken op de begane grond en daardoor een plat dak. De zon heeft daardoor veel invloed op de kamertemperatuur. Zodra deze schijnt is het binnen snel te warm. Een normale vloerverwarming kun je slecht snel bijsturen. De deklaag (veel massa) blijft namelijk nog lang warmte afgeven.

Variokomp heeft echter een dunne massa. De vloerverwarming reageert dan ook erg snel. Zo is de opwarming binnen 30 minuten voelbaar en stopt de warmteafgifte vrijwel als het niet meer nodig is. De kamertemperatuur is hierdoor veel stabieler. 

 

ENERGIEBESPARING

De Variokomp vloerverwarming werkt op basis van water en sluit daardoor naadloos aan op het bestaande cv-systeem. Bovendien is het veel energiezuiniger dan radiatoren of elektrisch verwarmen. Dat komt omdat er op veel lagere temperaturen wordt verwarmd omdat het afgifte-oppervlak veel groter is. Daarnaast voelt de stralingswarmte (i.p.v. luchtverwarming) veel aangenamer waardoor de thermostaat snel 1 tot 2 graden lager kan. Als laatste zijn er bij vloerverwarming minder verliezen in de aanvoerleidingen. Dit alles zorgt ervoor dat de ketel kan condenseren en verdien je het systeem snel terug.

 

INSTALLATIEVIDEO

 

“Als installateur of adviseur benieuwd naar de mogelijkheden Variokomp? We helpen je graag via 058 – 288 47 39 of of vul ons contactformulier in”

Team Binnendienst - Technea Duurzaam

Toegepaste producten