EPC verlagende maatregelen: de douchepijp-wtw

EPC verlagende maatregelen: de douchepijp-wtw

Zoals bekend moet een nieuwbouw woning voldoen aan de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC), straks BENG. Deze EPC-waarde laat de mate van het energieverbruik zien en hoe lager de EPC-waarde hoe lager dat is. In EPC-software als Uniec 2.0 en E-Norm kun je allerlei maatregelen selecteren zoals zonnepanelen en isolatie. Maar ben je ook bekend met de douche-wtw? Zo’n warmtewisselaar benut de restwarmte uit warm douchewater waardoor de cv-ketel minder energie hoeft te verbruiken. De meest bekende en de beste verlaging haal je met onze douchepijp-wtw’s.

 

Doorsnede douchepijp-wtw

Douche-wtw voor epc verlaging

Een douchepijp-wtw heeft naast de epc verlaging ook andere voordelen:

  • De energierekening voor warm douchewater zal aanzienlijk dalen
  • Het heeft een positieve invloed op het energielabel van de woning
  • De CO2 uitstoot gaat omlaag omdat de cv-ketel minder hard hoeft te werken

 

Soorten douchepijp-wtw’s

Hieronder een overzicht van onze douchepijp-wtw’s

 

Alternatief douchepijp-wtw

Als er geen ruimte is voor een douchepijp-wtw, dan is de douchegoot-wtw een goed alternatief. Dit is een horizontale warmtewisselaar voor badkamer op begane grond of in flats / appartementen.

 

Dubbele douchepijp-wtw

Technea Shower HR  Tube met Turbo rotator

Douchepijpen in diverse maten

 

 

Werking douchepijp-wtw

Bij een badkamer zonder douchepijp-wtw stroomt het warme douchewater rechtstreeks naar het riool. Zonde want de cv-ketel heeft veel energie gebruikt om het water op de gewenste temperatuur te brengen. Met een douchepijp-wtw stroomt het warme douchewater eerst door de verticale warmtewisselaar. Bij dat proces wordt de restwarmte, via een gesloten systeem, afgegeven aan koud aanvoerwater. De temperatuur van dat aanvoerwater gaat daardoor omhoog en zo heeft de douchemengkraan minder heet water nodig om de gewenste watertemperatuur te behalen.

epc verlagende maatregelen

Meer informatie over onze douchepijp-wtw’s? Neem contact op via 058 – 288 47 39