Dss douchegoot wtw vs Joulia Inline

Dss douchegoot wtw vs Joulia Inline

In dit artikel vergelijken we de DSS douchegoot wtw met de Joulia douchegoot-wtw’s. Hierbij kijken we naar de certificaten, rendement en technische producteigenschappen.  

 

DSS DOUCHEGOOT WTW VERSUS JOULIA INLINE

In deze tabel de verschillen tussen een DSS douchegoot en de Joulia Inline.

Verschil DSS douchegoot-wtw en Joulia Inline douchegoot-wtwBron: Kiwa rendementsverklaringen | Databladen DSS | Databladen Joulia

 

Douchedrain wtw

 

WELKE DOUCHEGOOT-WTW?

Houdt bij de keuze van een douchegoot-wtw rekening met onderstaande punten. Deze lichten we verderop toe.

  • Hoe eenvoudig is de douchegoot-wtw te reinigen
  • De kwaliteit van het gebruikte materiaal
  • Waar zitten de aansluitingen
  • Wat is de inbouwdiepte en is dit inclusief sifon
  • Heeft het product de belangrijke certificaten

 

 

 

INBOUWDIEPTE

De maximale inbouwdiepte is belangrijk omdat er een uitsparing in de constructievloer wordt gemaakt. Soms wordt een inbouwdiepte vermeld, maar dat is dan exclusief de sifon.

 

ZEKERHEID

Een douchegoot-wtw wordt uiteindelijk ingestort in de vloer. Je wilt daarom een kwaliteitsproduct zonder bewegende onderdelen die stuk kunnen gaan. Mochten er onverwachts toch calamiteiten ontstaan, dan wil je de goot niet moeten uitbreken om te vervangen. Bij de Joulia douchegoot-wtw is de sifon en warmtewisselaar volledig uitneembaar. Ook zijn de buizen van de warmtewisselaar afzonderlijk vervangbaar. 

 

REINIGING

Zoals bij iedere douchegoot is er sprake van haarvervuiling en zeepresten. Gebruiksvriendelijk is daarom een belangrijk punt. Je wilt de warmtewisselaar makkelijk en snel kunnen schoonmaken om het rendement optimaal te houden. De warmtewisselaar moet dus eenvoudig bereikbaar zijn. 

 

 

INSTALLATIEGEMAK

Op de douchegoot-wtw sluit je warm en koud water aan. Waar deze aansluitingen zitten is essentieel voor het installatiegemak. Het meest gunstige is dat deze aan de lange zijde zitten. 

 

CERTIFICATEN

Ook bepaalde certificaten zeggen iets over de kwaliteit van de goot. Welliswaar heeft iedere douchegoot-wtw een KIWA rendementsverklaring, maar ook het BCRG certificaat, CE-markering en KIWA BRL-K656 zijn belangrijke indicatoren.

  • BCRG. gecontroleerde kwaliteitsverklaring die een kwalitatieve oplossing verzekert.
  • KIWA BRL-K656. garandeert de drinkwaterveiligheid. Certificaat is bestemd voor warmtewisselaar voor het indirect verwarmen van drinkwater.
  • CE-MARKERING. Product voldoet aan daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte.

Certificaten douchegoot-wtw

 

PRODUCTVIDEO JOULIA INLINE

In onderstaande video’s vertellen collega’s Ron en Gabie meer over de Joulia Inline en Joulia Twinline douchegoot-wtw’s.

 

 

 

DSS DOUCHEGOOT WTW OF JOULIA INLINE

We hopen dat deze vergelijking een goed beeld heeft gegeven over de onderlinge verschillen.

 

 

“Installateur of adviseur en vragen over douchegoot-wtw’s? Neem contact op via 058 – 288 47 39. of vul ons contactformulier in”