‘Driekwart woningeigenaren wil zonnepanelen kopen’

‘Driekwart woningeigenaren wil zonnepanelen kopen’

Ben je aan het oriënteren om zonnepanelen te kopen? Je bent niet de enige! Ongeveer driekwart van de woningeigenaren wil namelijk zonnepanelen kopen. Dit blijkt uit het onderzoek dat GFK in opdracht van de Volksbank, moeder van de merken ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS.

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen komen op energiebesparing, hoger wooncomfort en het milieu

Voor dit onderzoek ondervroeg GFK 1100 respondenten. Zij geven aan te willen investeren in zonnepanelen om te besparen op energiekosten en het woningcomfort te verbeteren. Bovendien groeit de groep die vanwege milieuredenen zonnepanelen wil kopen (52%).

 

Ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen

Maurice Oostendorp, chief executive officer van de Volksbank: ‘3 van de 4 woningen zijn niet goed geïsoleerd en er is nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen. Als we dit benutten, dan kunnen we 40 procent van onze elektriciteit uit de zon halen. Kansen genoeg dus om verder te verduurzamen.’

 

Energiebesparende maatregelen in trek

7 op de 10 huizenbezitters heeft al energiebesparende aanpassingen aan hun woning gedaan. Met name isolerend glas, HR-ketel, warmtepomp, douche-wtw’s en pelletketels zijn in trek.

 

bron: https://solarmagazine.nl/

Groothandel duurzame installatietechnieken

Technea Duurzaam is een leverancier van duurzame installatietechnieken aan installatiebedrijven. We verkopen dus niet rechtstreeks zonnepanelen aan consumenten. Wel kunnen we je in contact brengen met installatiebedrijven uit ons zakelijke netwerk die ervaren zijn met het installeren van pv-panelen.