Variotherm plafondkoeling

Variotherm plafondkoeling

De zon, lichaamswarmte en apparaten. Die combinatie zorgt vaak voor een onaangenaam werkklimaat in kantoorpanden. Door een airco aan te zetten ontstaat een koude tocht, lawaai en bovendien een hoge energierekening. Een plafondkoeling is daarentegen een veel aangenamere oplossing. Bij dit systeem stroomt er koud water door buizen in het plafond. Opstijgende warme lucht koelt daardoor af. Een plafondkoeling is dus geluidloos, energiebesparend en geschikt voor ieder plafond.

plafondkoeling

 

 

Is mijn plafond geschikt voor plafondkoeling?

Doordat er diverse montageopties zijn, is vrijwel ieder plafond geschikt. Bij betonnen plafonds breng je vaak eerst een houten of metalstud frame aan. De kant-en-klare panelen, met daarin buizen, schroef je vervolgens vast. Wil je een systeemplafond? Ook dat is mogelijk.

 

 

Twee soorten systemen

Fabrikant Variotherm heeft 2 koelplafonds ontwikkeld. Beide bestaan uit kant-en-klare fermacell panelen van diverse afmetingen. Voor maatwerk zijn er ook panelen die op maat te maken zijn.

 

 

Voordelen Variotherm systemen

  • Plafondkoeling en plafond in één
  • Verwarmen en koelen met één systeem
  • Eenvoudige installatie door kant-en-klare platen
  • Brandvertragend
  • Energiebesparend en hoog comfort in alle seizoenen

    Handige downloads

Prijs koelplafonds

We kunnen hier geen concrete prijs vermelden vanwege een aantal factoren. De vierkante meter prijs hangt namelijk af van welke type plafondkoeling je wilt en wat de situatie is. We maken daarom graag een maatwerk prijsopgave.  Voor interesse, advies of een prijsopgave kun je onderstaand formulier invullen.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]