Muurverwarming in monumentale toren ‘Le Hurel’

In 1781 probeerden de Fransen de plek Jersy te veroveren. Vanaf deze locatie werd namelijk de Franse en Amerikaanse handelsroute bedreigt. De missie mislukte en de Britten bouwden een extra vesting, de Le Hureltoren. Tegenwoordig is deze opvallende toren in prive bezit en uitgerust met allerlei Variotherm verwarmingsproducten.

Wandverwarming op ronde stenen muur Wandverwarming op ronde stenen muur Wandverwarming op ronde stenen muur

 

1,5 meter dikke stenen muren

Bij de renovatie van de toren speelde energiezuinigheid en comfort een grote rol. Een moeilijk opgave want bij renovaties van historische gebouwen loop je tegen veel wetgeving aan. Bovendien zijn de 230 jaar oude muren ongeveer 1,5 meter dik!

Wandkoeling op steenachtige muren

Wandverwarming & wandkoeling op ronde muren

In een toren heb je uiteraard te maken met ronde muren. Om toch in de winter een warm binnenklimaat te garanderen en in de zomer de ruimte te kunnen koelen, is er gekozen voor de wandverwarming van het merk Variotherm. Dit type is speciaal voor op steenachtige muren en je kunt er ook ‘afwijkende’ vormen mee bekleden. Als eindafwerking is gekozen voor het duurzame Eco-pleister wat zorgt voor een extra warmteafgifte.

 

Koelen op zomerse dagen

Ook in Frankrijk lopen de temperaturen in de zomer flink op. Gelukkig kun je door het systeem van Variotherm ook koud water laten lopen. Zo krijg je aangename koelen muren die voor een koele binnentemperatuur zorgen.

 

Toegepaste producten