Nieuw! Technea zonthermische systemen

Nieuw! Technea zonthermische systemen

Sinds kort leveren wij onze zonthermische systemen onder ons eigen Technea-label én worden geproduceerd door het Duitse Thermic Energy. Deze fabrikant heeft sinds 2005 een ruim assortiment aan zonnecollectoren, tapwaterboilers, buffervaten en accessoires. 

 

 

Thermic Energy

Thermic produceert de producten grotendeels, zonder aankoop van afzonderlijke onderdelen, in hun eigen fabrieken. Ze kunnen hierdoor snel innovaties testen en implementeren. Ze garanderen bovendien een uitstekende en consistente kwaliteit door het gebruik van lasrobots. Thermic denkt ook aan milieubescherming. De vaten isoleren ze namelijk met 100% polyestervezels waarbij geen chemische bindmiddelen zijn gebruikt. De dikke isolatie zorgt er bovendien voor dat het vat amper warmte verliest.

 

 

Zonthermic vlakglas zonnecollectoren zwart aluminium

Heatpipe en vlakkeplaat zonnecollectoren

In de markt wordt beweerd dat een heatpipe zonnecollector een hoger rendement heeft dan een vlakke plaat zonnecollector. Het rendement van een enkele buis (warmtewisselaar) is bij een heatpipe inderdaad hoger. Echter is er bij vlakglas/vlakkeplaat/vacuümbuis collectoren loze ruimte tussen de buizen. Daarnaast is een relatief klein deel van de buis daadwerkelijk appertuuroppervlakte. Dit maakt het verschil tussen geïnstalleerde oppervlakte en appertuuroppervlakte relatief groot in vergelijking met een vlakglascollector waarbij nagenoeg de hele collector appertuuroppervlakte is.

Daarnaast is een vlakke plaat zonnecollector goedkoper dan een heatpipe én is de subsidie hoger. Ook qua levensduur adviseren we een vlakglas collector. Dit type is namelijk veel sterker en minder gevoelig voor bijvoorbeeld hagel. Wil je meer weten over de onderlinge verschillen? We lichten het graag telefonisch toe.

 • Vlakkeplaat en heatpipe zonnecollectoren
 • Hoge opbrengst en strak design
 • Stagnatietemperatuur 250 – 280ºC
 • TUV Solar Keymark certificaat

 

Thermic_buffervaten_voor_zonthermische_installatie_zonneboiler

 

 

 

 

 

BUFFERVATEN

Buffervaten en tapwaterboilers.. Maar welke heb je nodig? Dit hangt sterk af van de wens van de eindgebruiker. Wil je het huis én het tapwater verwarmen? Dan  is een buffervat logisch. Hierbij heb je keuze uit verschillende groottes en soorten.

 • Benodigde bufferinhoud baseren we altijd op basis van een calculatie.
 • Voor verwarming, tapwater en koeling
 • Stratificatie inrichting voor gelaagd laden
 • XXL-tapwaterwisselaars voor warmtepomp
 • Extra wisselaar voor zonnecollectoren

 

 

 

 

 

Thermic zonneboiler met vlakke plaat zonnecollector

 

 

 

TAPWATER BOILERS

Een tapwaterboiler / zonneboiler heb je nodig als je alleen het tapwater wil verwarmen. Deze kun je ook krijgen met verwarmingsondersteuning zodat de cv-ketel bijspringt als de temperatuur in de boiler te laag is (geen zon).

 • Geëmailleerde en rvs boilers
 • Label A, B of C klasse isolatie
 • Ook geschikt voor warmtepomp door XXL-wtw
 • Extra wisselaar voor zonnecollectoren

 

 

 

 

 

 

 

HOTFILL

Wist je dat een hotfill is een interessante aanvulling is op de zon-thermisch systeem? Het verwarmen van water voor de wasmachine of vaatwasser is door middel van een zon-thermische systeem, cv-ketel, warmtepomp of pelletketel (uitgezonderd van een elektrische boiler) namelijk altijd goedkoper dan het elektrisch verwarmen door de wasmachine of vaatwasser zelf.

Een wasmachine neemt (koud) water in en verwarmt het (elektrisch) naar de ingestelde temperatuur. Als je een hotfill combineert met een zon-thermisch systeem, dan zorgt de Hotfill dat er warm water (Via de combi ketel, dit voor in de winter) naar de wasmachine / vaatwasser gaat. Voor het spoelen wordt gewoon weer koud water gebruikt.

 • Warm wateraansluiting bij de wasmachine noodzakelijke
 • Advies is om de wasmachine zo dicht mogelijk bij de cv-ketel te plaatsen
 • Wanneer afstand groter is dan 10 meter, kan er sprake zijn van warmteverlies en moet de wasmachine zelf het water nog bij verwarmen om de gewenste temperatuur te bereiken

 

 

“Installateur en interesse in zonthermische systemen? Neem contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in

Team Binnendienst - Technea Duurzaam