MVO

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het wordt soms gezien als moetje…. Bij ons is het echter de normaalste zaak van de wereld. Daarom zijn we in 2015 zelfs uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf van Friesland. Bij alle activiteiten kijken we namelijk naar de impact op (lucht)vervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, transport, kinderarbeid, vergrijzing enzovoorts. Op deze pagina leg ik uit wat we precies allemaal doen op gebied van o.a maatschappij, voedsel, materialen en energievoorziening.

 

Onze collega’s en goede doelen

Zoals ieder bedrijf kunnen wij ook niet zonder vakkundige collega’s. Alleen bij ons is groeipotentie en affiniteit met wereldverbetering net zo belangrijk. Al onze collega’s zijn dan ook op hun eigen manier bezig met verduurzaming. Zo is bij Jasper de gasaansluiting al verdwenen, is Lieuwe zijn huis volledig duurzaam gemaakt is Wim sterk op weg om onafhankelijk te worden.

 

Kansen en hulp bieden
Als organisatie bieden we mensen, die wat extra hulp kunnen gebruiken, graag een kans. We werken dan ook samen met Stichting Zienn. Zij helpen mensen die dakloos zijn of dreigen te worden. Technea biedt daarom een meeloop-werkplek aan zodat ze kunnen werken aan een beter toekomstperspectief. Daarnaast ondersteunen we de Voedselbank en gaan we tijdens onze ‘Doe-dagen’ op pad om lokaal klusjes uit te voeren. In het verleden hebben we bijvoorbeeld tuinmeubelen gemaakt bij een ouderen-opvang.

 

Voedsel

Biologisch en verantwoord voedsel, nog zo’n belangrijk thema. Naast dat Wim, Luuk en Karstin thuis de vruchten oogsten van hun eigen moestuin, heeft Technea ook een eigen fruitgaard. In de zomer kun je rondom ons pand van alles plukken! Frambozen, rode bessen, pruimen, appels, bramen….noem maar op. En wat dacht je van vers gelegde eieren van onze eigen kippen?

Ook alle andere levensmiddelen als koffiemelk, suiker, soepen en koekjes zijn biologisch. Dit geldt ook voor onze koffie, thee, fris en bier én bovendien zijn de schoonmaakmiddelen milieubewust geselecteerd.

 • Afvalscheiding & GFT-opvang
 • Biologische producten en uitjes
 • Cradle to cradle
 • Duurzame relatiegeschenken

MVO prijs

Materialen

Papier, bouwproducten, producten, leveranciers. Allemaal punten waarbij we kijken naar de milieuvriendelijkheid en materiaalkeuze. Onze fabrikant Variotherm produceert bijvoorbeeld lage temperatuur afgiftesystemen waarbij voornamelijk bio-ecologische materialen als leem, eco-pleister en fermacell zijn gebruikt.

 • Duurzaam inkoopbeleid
 • Rekening houden met transporttijden (CO2-uitstoot)
 • FSC papier

 

 

 

Energievoorziening

Op gebied van energievoorziening hebben we al flinke stappen gezet, maar we zijn er nog niet… Ons bedrijfspand wordt deels verwarmd door een pelletketel en warmtepomp. De gasgestookte cv-ketel is dus de deur uit. Daarnaast is het pand deel geïsoleerd met steenwol en wekken we onze eigen stroom op.

 • 125 zonnepanelen op het dak
 • Solartracker (volgt automatisch baan van de zon)
 • Thin-cliënts en in de cloud (leverancier wekt eigen stroom op)
 • LED-verlichting in combinatie met sensoren
 • Eigen stroomopwekking door het gebruik van zonnepanelen en een Solartracker
 • Deels lage temperatuur afgiftesystemen zoals wand- en vloerverwarming

 

 

Luuk dijkhuis

“Ben je ook een wereldverbeteraar en zie je mogelijkheden voor een samenwerking? Neem dan gerust eens contact op via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl
Luuk

 

 

 

Digitale nieuwsbrief ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk hier de laatste nieuwsbrief