Collega’s

 

Bij Technea werken heel wat techneuten, allen met hun eigen specialiteit. Zij staan voor je klaar en hopen een glimlach op jouw gezicht te toveren. Wil je meer over ze weten? Lees dan verder.

 

Jasper de Vries - Engineer bij Technea

 

Jasper de vries

Engineer

“Duurzaam leven zonder fossiele bronnen vind ik belangrijk.” En dat zie je terug in zijn eigen woning. Sinds 2012 heeft hij geen gasaansluiting meer en is z’n woning flink aangepakt met isolatie en duurzame installaties zoals pv-panelen, zonneboiler, buffer, waterontharder, pelletketel, lage temperatuur verwarming, zoneregeling en ledverlichting. Ook rijdt hij elektrisch. “Ik ben er best trots op dat onze kinderen nooit in een door fossiele bronnen verwarmd huis hebben gewoond.”

Vanuit die intrinsieke motivatie jaagt hij de transitie naar een fossielvrije wereld aan. “Je kunt van alles vinden, maar je moet er ook iets mee doen. Daarom heb ik vijf jaar geleden bewust de overstap naar Technea gemaakt. Hier kan ik met die transitie aan de slag.” Als engineer brengt hij zijn visie en die van de klant bij elkaar. “We kijken naar de mogelijkheden in combinatie met de huidige installaties. We rekenen het systeemrendement van de installaties door; wat de impact van bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen is. Natuurlijk willen we onze eigen producten verkopen, maar het idee, de mindset is het belangrijkst.”

 

 

 

Melanie de Vries

 

Melanie de Vries

Sales assistent

Voordat Melanie ons team kwam versterken, werkte ze jarenlang in de hotellerie. “Daar stonden gastvrijheid en een servicegerichte aanpak centraal. Dat krijg je er denk ik nooit meer uit.” Die aanpak zet ze nu in om werkprocessen door te ontwikkelen.

“Op dit moment optimaliseren we onze werkprocessen door een nieuw CRM-systeem te integreren. Ik vind het belangrijk dat we blijven kijken hoe we het klanten én onszelf makkelijk kunnen maken. Wanneer alles up-and-running is, kunnen we met nog meer aandacht samenwerken met onze klanten, met als doel een blije klant en een mooie samenwerking.”

Melanie werkt anderhalf jaar bij ons en merkt dat duurzaam leven aanstekelijk is. “Dat we niet goed voor onze planeet zorgen, moge duidelijk zijn. Al moet ik wel bekennen dat duurzaam leven makkelijker is gezegd dan gedaan. Zoiets is net als het verduurzamen van een huis: het is een proces en een investering. Bij ons thuis zit het dan ook in de kleine dingen. De wasmachine en vaatwasser draaien enkel wanneer ze compleet vol zijn. We scheiden papier, glas, groen, huishoudelijk afval én we douchen niet onnodig lang. Geen Spotify dus!”

 

 

 

Arjen Schots

 

Arjen Schots

Productspecialist

“Wat ik mooi vind aan mijn werk, is mensen helpen bij de eerste stappen naar verduurzaming. Iedere stap is er één en merk je het in je portemonnee en in het wooncomfort. Verduurzamen hoeft niet in één keer. Start met isoleren en daarna bijvoorbeeld met vloerverwarming. Hierdoor bereid je je stap voor stap voor op een gasloze woning.” Arjen denkt in mogelijkheden als het gaat om de energietransitie. Zijn uitgangspunt: “Iedereen kan een klein beetje bijdragen.”

Om de transitie verder aan te jagen, helpt het om installateurs mee te krijgen. “Soms heerst er bij installateurs nog de gedachte: voor ons moet het vooral eenvoudig zijn. Ze willen dan graag advies en willen weten wat de voordelen zijn van de nieuwe systemen.” Met een stukje ontzorgen, maakt Arjen het hen makkelijk. “Tekenen, berekeningen maken en de benodigde materialen bepalen. Zo kunnen ze direct aan de slag. Waar nodig zorgen we voor training en komen we in bijzondere gevallen op locatie om de toepassing van de systemen te bespreken. Het is mooi als je dan later terugkoppeling krijgt en hoort hoe goed zij zijn geholpen.”

 

 

 

Karstin Oenema

Marketeer

Al 7 jaar zorgt Karstin dat de installateurs, adviseurs en aannemers ons online kunnen vinden en kennis maken met onze prachtige oplossingen. Met blogs, nieuwsberichten en video’s leggen we uit hoe we je kunnen helpen.

Zijn dagelijkse werkzaamheden zijn afwisselend: van online vindbaarheid op Google en social media tot productvideo’s (laten) maken en van het bedenken van nieuwe campagnes tot het organiseren van evenementen. “Het is veelzijdig werk. Wat ik vooral mooi vind is dat ik op alle niveaus betrokken ben. Er is veel persoonlijk contact en er wordt echt iets gedaan met je input.”

Dat we duurzaamheid belangrijk vinden, staat buiten kijf. Ook Karstin is gemotiveerd om een duurzaam leven te lijden. “Ik heb mijn woning opnieuw laten isoleren, heb overal led-verlichting en er liggen zonnepanelen op het dak. De volgende stap is het toepassen van droogbouw vloerverwarming. Sinds ik een dochter heb (en er een tweede op komst is) is dat nog belangrijker geworden. Zij moeten ook kunnen genieten van al het moois dat de wereld heeft te bieden.”

Digitale nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk hier de laatste nieuwsbrief