Droogbouw vloerverwarming op de houten vloer – Villa in Aerdenhout

Aerdenhout, een prachtige plek onder de rook van Haarlem. In dit bosrijke gebied vind je vele statige villa’s zoals dit prachtige landhuis met een woonoppervlak van 550m². De nieuwe bewoners hebben de villa compleet laten renoveren. Om een comfortabel binnenklimaat te garanderen, is gekozen voor de Variokomp droogbouw vloerverwarming vanwege de snelle reactietijd, dunne opbouwhoogte en lage gewicht per vierkante meter.

Renovatie landhuis met vloerverwarming

Slakkenhuis & meander patroon

Droogbouw vloerverwarming op houten vloer

18mm fermacell noppenplaat

Eindresultaat droogbouw vloerverwarming

Vulmassa tussen noppenplaat

Renovatie landhuis

Vloer klaar voor eindafwerking

Hoogste comfort

Vanwege de bestaande vloer was een normale vloerverwarming uitgesloten. Bovendien is de reactietijd van een vloerverwarming met dikke zandcement deklaag niet te vergelijken met een lage opbouw vloerverwarming. Omdat bij de Variokomp vloerverwarming de buizen relatief dicht tegen de eindvloer liggen, is de opwarming binnen 30 minuten duidelijk voelbaar.

Dit zorgt er bovendien voor dat de binnentemperatuur stabiel blijft. Als er sprake is van veel zoninvloed, zal de vloerverwarming snel afkoelen. De vloerverwarming blijft dus niet lang warmte afgeven als de kamertemperatuur op het gewenste niveau is.

 

Droogbouw vloerverwarming op de houten vloer

De Variokomp vloerverwarming is bovenop de bestaande vloer gelegd. Als de vloerconstructie stabiel, star, schoon en vlak is, kan de 18mm fermacell noppenplaten op de bestaande vloer worden gelegd. Dit gebeurt zwevend waardoor schroef en lijmwerk overbodig is.

Na het inlopen van de verwarmingsbuis hoeft het geheel alleen afgewerkt te worden met een speciale vulmassa. Dit zorgt voor een perfecte warmteverdeling.

Luxe landhuis in Aerdenhout verduurzaamd met vloerverwarming

© Akerbouw B.V.

Luxe landhuis in Aerdenhout verduurzaamd met vloerverwarming

© Akerbouw B.V.

 

 

Combinatie hoge temperaturen en lage temperaturen

Naast de 154m² Variokomp vloerverwarming, heeft het landhuis ook nog authentieke radiatoren. Omdat radiatoren hogere aanvoertemperaturen (70-80 graden) vragen dan een vloerverwarming (25 – 35 graden), mengt de kunststof verdeler koud water bij wat betreft de vloerverwarming.

Binnenkant gerenoveerde luxe villa

© Akerbouw B.V.

 

Projectgegevens

 

“Ook project(en) waarbij Variokomp droogbouw vloerverwarming een oplossing biedt? We vertellen je er graag meer over via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Team Binnendienst - Technea Duurzaam

Toegepaste producten