Woning aan de kust met PV stormvast op bitumen dak (Katwijk aan Zee)

Om stormschade aan pv te voorkomen, wordt er van oudsher ballast gebruikt. Hoeveel kilo ballast er per vierkante meter nodig is hangt af van het type dak, de situatie en de regio. Zo vallen o.a. de waddeneilanden en het noordelijke deel van Noord-Holland in zone 1 (basiswindsnelheid vref =29,5 m/s) en valt Limburg bijvoorbeeld in zone 3 (basiswindsnelheid vref=24,5 m/s). Het gebruik van ballast biedt echter geen garantie op stormzekerheid en schadevrij installatie. Op locaties waar wind een onvoorspelbare factor speelt, kiezen steeds meer installateurs voor het stormvaste montagesysteem van Fixnordic (voorheen Jual Solar). Zo ook bij dit project in Katwijk aan Zee.

 

Speciaal montagesysteem voor woning aan de kust

Deze woning aan de kust bevindt zich letterlijk enkele tientallen meters van het strand. Om de bewoners zekerheid te geven heeft het installatiebedrijf Yellow NRG daarom gekozen om het Fixnordic ballastvrije montagesysteem te monteren. Voorafgaand aan de installatie is de houten dakconstructie eerst voorzien van 3cm EPS-isolatie en een nieuwe bitumen toplaag.

montagesysteem pv op bitumen dakbedekking montagesysteem pv op bitumen dakbedekking Montageframe pv op bitumen dakbedekking

De installatie

Vervolgens is het dak met een hellingshoek van 20 graden voorzien van dakconsoles. Deze console bestaat uit een montageconstructie met daaraan dakbedekking. Dit bevestigingsproces gebeurt professioneel in de fabriek en iedere console wordt dus per project op maat gemaakt. Bij dit project is gekozen voor een console met Sopragum APP Optima 4 dakbedekking in combinatie met een stokschroef. Nadat de consoles aan de houten dakconstructie was bevestigd, is het dak weer waterdicht gemaakt en was het klaar voor het overige constructiemateriaal. In totaal zijn er negen 280Wp zonnepanelen geplaatst.

 

 

“Heb je als installateur een project waarbij Fixnordicdé oplossing biedt? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Toegepaste producten