Energie besparing Beuningse Boys

Veel sportverenigingen worstelen met een hoge energierekening. Ook voetbalvereniging Beuningse Boys zat met dit probleem. Om het energiedeel voor warm water flink te verlagen hebben zij een speciale douche-wtw laten installeren. Binnen de sportclub wordt namelijk veel gedoucht en voor lekker warm water is veel gas nodig. De douche-wtw Multivert zorgt ervoor dat er veel minder gas wordt gebruikt door de restwarmte uit warm (afval) douchewater te benutten. Met die warmte wordt vervolgens koud aanvoerwater voorverwarmd. Hierdoor hoeft de cv-ketel veel minder heet water te leveren aan de douchemengkranen en zo is energiebesparing sportcomplexen eenvoudig. En met korte terugverdientijden!

Beuningse Boys

 

 

 

 

 

 

 

 

Energiebesparing sportcomplexen

Als het gaat om energiebesparing bij sportcomplexen ligt de focus vaak eerst op zonnepanelen en led-lichtmasten. Logisch want men kent deze technieken, maar juist een douche-wtw is vaak financieel een veel interessantere investering. De terugverdientijden zijn namelijk kort en de installatie is relatief eenvoudig.

Sport vereniging Beuningse Boys Sportcomplexe Beuningse Boys

 

 

 

 

 

 

 

 

“Heb je als installateur ook sportverenigingen in je portefeuille? Vergeet dan niet om de douche-wtw ook mee te nemen in je advies over duurzame energie”