Zandtrechter omgetoverd tot duurzaam hotel

Je kon in Harlingen al slapen in een oude vuurtoren of grote havenkraan. Sinds kort kan dat ook in deze oude zandtrechter. De trechter is omgebouwd tot duurzame hotel en vanuit de suite zie je boot naar Terschelling of Vlieland vertrekken. Om de hoek drink je een biertje bij de lokale bierbrouwer en op heldere dagen zie je de waddeneilanden liggen.

 

Duurzaam hotel aan het wad

De twaalf meter hoge vulkraan is vermoedelijk in 1900 gebouwd en werd gebruikt bij de overslag van zand, schelpen, graan, grind en andere bulkgoederen. Nu is het een 48 vierkante meter hotelkamer met kingsize bed, zitje met minibar, regendouche, toilet, jacuzzi en dubbele wastafel.

Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4

Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4

Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4 Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4

 

Duurzame installatietechnieken

De unieke slaapplek is daarnaast voorzien van allerlei slimme en duurzame installatietechnieken:

  • Droogbouw vloerverwarming (20mm)
  • Warmteterugwinning uit douchewater
  • 20 zonnepanelen op het dak verankerd met stormvaste montagesysteem in verband met stormachtige wind vanaf de Waddenzee

 

Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4

Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4

Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4 Duurzaam overnachten slapen in zandtrechter vultrechter harlingen 4

DROOGBOUW VLOERVERWARMING

Door de grote raampartijen en het platte dak heeft de suite last van zoninvloed. Vandaar dat de Variokomp droogbouw vloerverwarming is geïnstalleerd.

Deze lage opbouw vloerverwarming heeft een zeer dunne massa waardoor het systeem vliegensvlug regelbaar is. Zodra de temperatuur oploopt, stopt Variokomp vrijwel direct met warmte afgeven. De kamertemperatuur blijft hierdoor aangenaam.

Variokomp was daarnaast nodig vanwege de houten constructievloer. De vloerverwarming weegt namelijk slechts 25 kilo per vierkante meter waardoor het ook geschikt is om bovenop houten vloeren te leggen. 

Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm Duurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variothermDuurzaam Hotel met droogbouw vloerverwarming variokomp variotherm en kunststof pompverdeler vloerverwarming

 

 

WARMTETERUGWINNING UIT DOUCHEWATER

Deze techniek is minder bekend dan vloerverwarming en zonnepanelen, maar zeker net zo interessant als het gaat om energiebesparing. In plaats van een normale waterafvoer onder de regendouche, bevindt zich daar een koperen warmtewisselaar.

Deze douchepijp-wtw plaats je volledig verticaal onder de douche waardoor het gebruikte warme douchewater eerst door de warmtewisselaar stroomt. Bij dat proces wordt de restwarmte benut om koud aanvoerwater voor te verwarmen. Hierdoor hoeft de douchemengkraan minder heet water bij te mengen voor de gewenste temperatuur.

 

 

ZONNEPANELEN VAST MET STORMVAST MONTAGESYSTEEM

Harlingen en het waddengebied vallen onder windzone 1 en 2. Om garantie te geven bij zware stormen, is de installatie verankerd aan de dakconstructie met ons ballastvrije montagesysteem.

Zij zijn de enige die een stormvaste oplossing aanbieden voor vrijwel ieder dak met EPDM, PVC of bitumen. Bovendien geven ze garantie op het complete systeem. Dat kan omdat je werkt met dakankers, dakconsoles en speciaal ontworpen montageframe. Het type anker wordt daarbij afgestemd om de onderconstructie en iedere dakconsole is voorzien van dezelfde dakbedekking als op locatie. 

montagemateriaal-systemen-zonnepanelen-plat-dak-isolatie-hout-beton-sandwich

 

 

PROJECTGEGEVENS

Toegepaste producten