Zonnepanelen op het hoogbouw appartementencomplex Lumiere

In Den Haag wordt hard gewerkt om deze nieuwe 46 meter hoge woontoren op te leveren. Het gebouw, genaamd Lumiere, telt straks 65 sociale huurappartementen. Om deels het eigen energieverbruik op te wekken, liggen er LG zonnepanelen op het hoogbouw appartementencomplex.

zonnepanelen op hoogbouw in den haagoost west pv op hoogbouw flatOost-west opstelling op plat dak Zuid opstelling zonnepanelen op woontoren flat hoogbouw Zuid opstelling zonnepanelen op woontoren flat hoogbouw

Zonnepanelen fixeren noodzakelijk

In Nederland ligt de gemiddelde windsnelheid tussen de 8 en 20 kilometer per uur. Op een 15 verdieping tellend hoog gebouw heb je echter te maken met extreme, onvoorspelbare windsnelheden. Het is vanwege thermische en windverschuivingen dan ook risicovol om op dit soort hoogtes ballast te gebruiken. En er zal dan ook extreme ballast nodig zijn om eventuele risico’s op te vangen, maar of dat garantie geeft op…

Het fixeren van zonnepanelen met een bewezen montagesysteem als Fixnordic biedt gelukkig uitkomst. De fabrikant Fixnordic (voorheen Jual Solar) maakt namelijk speciale dakconsoles op maat. Net als bij deze woontoren, wordt er per project gekeken:

  • Wat de weersinvloeden zijn (windsnelheid, sneeuwballast, regenafvoer etc)
  • Van hoeveel trek, druk en stuwkrachten er sprak is
  • Wat voor type dakconstructie het betreft + het type, merk, kleur dakbedekking
  • Meest geschikte opstelling
  • Hoeveel dakconsoles er nodig zijn

 

Opbouw dakpakket

  1. 200mm constructieve betonvloer
  2. 120mm schuimbeton
  3. 330mm isolatie
  4. 50mm dakgrind op dakbedekking

 

 

Op maat gemaakt montagesysteem

Ook bij dit hoogbouw project is het montagesysteem op maat gemaakt. De DirectFix dakconsoles zijn daarbij in de fabriek uitgerust met Iko Powergum plastomeer (app) bitumen met brandvertragende eigenschappen en een polyester-glas combinatie inlage. Na het bevestigen van de betonschroef + console is zo het dak 100% waterdicht op te leveren.

Bij dit project is er bovendien voor zowel een Oost-west als Zuid opstelling gekozen.

 

“Wil je meer info over dit montagesysteem? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

 

 

Toegepaste producten