Zonnepanelen op een flatgebouw installeren

Doordat er steeds meer wordt geïnvesteerd in duurzame energie, liggen er ook steeds meer duurzame installaties op daken. Daarbij wordt vaak het risico van ballast onderschat. Helemaal als zonnepanelen op een flatgebouw worden geïnstalleerd is dat uitdagender dan een woning. Op grote hoogte heb je te maken met extreme en andere windbelasting. Bij dit project ‘Leemanstoren in Den Haag’ is daarom gekozen voor zekerheid en daarmee het stormvaste montagesysteem van Fixnordic (voorheen Jual Solar). De 481 studentenwoningen in deze nieuwbouw woontoren worden straks namelijk deels voorzien door de pv-panelen op de 22 verdiepingen tellende flat (71 meter)!

woontoren met zonnepanelenZonnepanelen op flat hoogbouw Leemanstoren DenHaag

 

Ballast zonnepanelen op een flatgebouw geen stormbestendige oplossing

Met name op hoge gebouwen waait het flink. Bij het gebruik van ballast op deze hoogte is de kans op stormschade en lopende systemen groot. Nog maar niet te spreken van mogelijke lekkages door de druk en beweging van ballast op de dakbedekking.

Ter illustratie. Bij een hoogbouw woontoren die in de kustregio staat, is er minimaal 143 kilo ballast nodig per vierkante meter.

Boven de 25 meter heb je bij vele montagesystemen bovendien geen garantie. Op 71 meter hoogte is daarom gekozen voor fixatie aan de betonnen dakconstructie. Hierbij zijn de speciale dakconsoles van het merk Fixnordic gebruikt. Dit omdat deze fabrikant 100% garantie geeft op waterdichtheid.

 

Ballastvrij constructiemateriaal

Maatwerk dakconsoles

Fixnordic biedt maatwerk oplossingen. Per projecten wordt o.a. gekeken naar de dakconstructie, dakbedekking, puntbelasting, windbelasting. Op basis van die projectgegevens wordt berekend welke constructiemateriaal benodigd is en worden de dakconsoles op maat gemaakt. Daarbij wordt iedere dakconsole in de fabriek voorzien van exact dezelfde dakbedekking op locatie.

 

 

 

 

Zonnepanelen op appartementengebouw woontoren LumiereZonnepanelen VVE op appartementencomplex mogelijk door montagesysteem jual solarzonnepanelen op appartementsgebouw flat woontoren lumiere den haagZonnepanelen op hoog plat dak van flat Leemanstoren Den Haag

Zonnepanelen bevestigingssystemen met fixatie dé oplossing

PV Systems en Breman Kampen waren overtuigd van Fixnordic. Bij dit project zijn 58 betonankers gebruikt voor een stormzekere oplossing. Daarna zijn de speciale bitumen dakconsoles aan de betonankers bevestigd. Om het dak vervolgens weer waterdicht op te leveren is iedere console vastgebrand aan de huidige dakbedekking. Om de montagerail te bevestigen is een M12 penbout aan de console bevestigd. Voordelen Fixnordic:

  • 3x hogere trek, stuw en drukbelasting dan nodig
  • Voldoet aan strengste wetgeving
  • Bewezen ervaring
  • Voor warme en koude daken
  • O.a. voor EPDM, PVC en bitumen
  • O..a voor stalen, betonen en houten dakconstructies
  • Voor vrijwel iedere dakvorm
  • Oplossing voor pv, collectoren, lbk en warmtepompen

Zonnepanelen op Leemanstoren in Den Haag Uitzicht vanaf leemanstoren den haag Ballastvrij montagesysteem dakconsoles of constructiemateriaal van Jual SolarZonnepanelen installatie bestand tegen iedere weersomstandigheden Kabelgoot voor zonnepanelen op plat dakJual Solar - Ballastvrij montagesysteem zonnepanelen - Hoogbouw - FlatJual Solar - Ballastvrij montagesysteem zonnepanelen - Hoogbouw - Flatmontagesysteem zonnepanelen hoogbouw Jual Solar - Ballastvrij montagesysteem zonnepanelen - Hoogbouw - Flat zonnepanelen op flat Jual Solar - Ballastvrij montagesysteem zonnepanelen - Hoogbouw - Flat woontoren / hoogbouw met zonnepanelen

 

“Projecten waarbij Fixnordic de oplossing is? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Toegepaste producten