3 energieneutrale appartementen in kantoorvilla

In de buurt Centrumschil-Zuid te Zeist vind je dit bijzondere pand uit 1920 met 455m² vloeroppervlak. Voorheen was er een kantoor gehuisvest, maar nu wordt het verbouwd naar drie energieneutrale appartementen. Onze relatie Loodgieters Verwarmingsbedrijf Koeleman B.V. neemt daarbij het verwarmingsdeel voor zijn rekening.

 

 

Vloerverwarming op houten ondervloer

Een kantoorpand uit 1920 ombouwen naar energieneutrale appartementen? Dat vraagt om ervaren installatie- en bouwbedrijven, maar ook kennis van duurzame oplossingen. Voor de verwarming en het warme leidingwater is gekozen voor een warmtepomp. Om de duurzame centrale verwarming (cv) optimaal te functioneren is een lage temperatuur afgifte systeem nodig. Omdat er bij het oude gebouw sprake was van houten ondervloeren, was een normale vloerverwarming uitgesloten. Daarom was er wandverwarming of droogbouw vloerverwarming nodig.

 

Variokomp droogbouw vloerverwarming van het merk Variotherm

Koeleman B.V. heeft gekozen om droogbouw vloerverwarming toe te passen en dan specifiek de 20mm Variokomp van het merk Variotherm. Dit vanwege verschillende redenen:

  • Weegt maar 25 kilo per m²
  • De totale opbouw inclusief 10mm XPS kwam op 30mm (excl. eindvloer)
  • De afgifte per m² is zeer hoog waardoor er erg lage aanvoertemperaturen mogelijk zijn
  • Het systeem is betrouwbaar en is snel en eenvoudig te leggen

droogsysteem vloerverwarming boven

18mm fermacell noppenplaten

Lage opbouw vloerverwarming

18mm fermacell noppenplaten afgewerkt met speciale vulmassa

Vloerverwarming beneden én boven

In totaal ligt er 390 vierkante meter droogbouw vloerverwarming op de begane grond en bovenverdieping. Er liggen 56 groepen die worden aangestuurd door vijf pomploze vloerverwarming verdelers.

“Interesse in droogbouw vloerverwarming? Laat je informeren door onze specialisten via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”

Toegepaste producten