Droogbouw vloerverwarming op houten vloer

Vloerverwarming op houten vloer constructie? Een droogbouw vloerverwarming als Variokomp biedt uitkomst. Bij dit systeem gebruik je slechts een 18mm voorgefreesde gipsvezelplaat, buis en een speciale vulmassa om de plaat af te smeren. De totale opbouwhoogte is daarbij slechts 20mm. Een extra voordeel is dat Variokomp slechts 25 kilo per vierkante meter (m²) weegt en daardoor geschikt is om op een houten vloer te leggen. 

 

 

Technea droogbouw vloerverwarming op houten vloer

Vloerverwarming op houten vloer

Een traditionele vloerverwarming is niet geschikt om als vloerverwarming op een houten ondervloer te plaatsen. Hierbij gebruik je namelijk een laag van circa 70mm zandcement en weegt snel 125 kilo per vierkante meter. Daarnaast is de opbouwhoogte een stuk dikker dan bij een droogbouw vloerverwarming.

Bij onze Variokomp droogbouw vloerverwarming  leg je een 18mm voorgefreesde gipsvezelplaat bovenop de houten vloer. De platen liggen zwevend en in halfsteensverband op de vloer. Je hoeft ze dus niet vast te schroeven of te verlijmen. Voor de installatie is het wel belangrijk dat de ondergrond voldoet aan diverse eisen (vlak, stabiel en schoon). De noppenplaat vloerverwarming werk je vervolgens af met een speciale vulmassa. Deze vult de noppen op en zorgt voor een egale warmteafgifte.  

 

 

vloerverwarming op bestaande houten vloer

Voordelen van variokomp

  • Hoogste afgifte per m²
  • Zeer dunne opbouwhoogte (20mm).
  • Weegt slechts 25 kilo per vierkante meter
  • Schoon, snel en makkelijk leggen 
  • Snelle reactietijd (binnen 30 minuten warm)
  • Vaak binnen 2-3 uren weer begaanbaar

 

 

 

 

Eenvoudige installatie

Variokomp is de meest toegepaste droogbouw vloerverwarming in Nederland. Dat komt andere omdat installateurs het systeem makkelijk vinden om te installeren. Je werkt namelijk met slechts 3 doordachte basiselementen die je snel, makkelijk en schoon plaatst. Bekijk onderstaande video voor een globale uitleg. 

 

 

“Interesse in Variokomp? Bestel een gratis sample of bestel op mijn.technea.nl

 

 

 

vloerverwarming op houten vloer in de praktijk

Technea levert al sinds 2004 de lage temperatuur afgiftesystemen van het merk Variotherm. Inmiddels zijn dan ook vele duizenden woningen voorzien van Variokomp. Zo ook onderstaande bungalow. Vanwege de houten ondervloer was een normale vloerverwarming uitgesloten. De houten balken waren constructief niet geschikt om de 125 kilo per vierkante meter te dragen van een traditioneel systeem. Variokomp bood een mooie oplossing. Meer praktijkvoorbeelden zien? Bekijk ook eens onze andere projecten:

Bungalow met vloerverwarmingvloerverwarming op houten vloervloerverwarming in de gangDroogbouw dunne vloerverwarming in woonkamer van een bungalowdroogbouw vloerverwarming in de halvulmassa makenVariokomp lage opbouw vloerverwarming op bestaande houten vloerDunne vloerverwarming voor op bestaande vloerdroogsysteem vloerverwarming variokomp in bungalow

ZONINVLOED

Een bungalow heeft bij alle vertrekken een plat dak. De zon heeft daardoor veel invloed op de kamertemperatuur. Zodra deze schijnt, wordt het binnen snel te warm. Een normale vloerverwarming kun je moeilijk snel bijsturen. De deklaag (veel massa) blijft namelijk nog lang warmte afgeven.

Variokomp heeft echter een dunne massa. De vloerverwarming reageert dan ook erg snel. Zo is de opwarming binnen 30 minuten voelbaar en stopt de warmteafgifte vrijwel als het niet meer nodig is. De kamertemperatuur is hierdoor veel stabieler. 

 

 

 

 

ENERGIEBESPARING

De Variokomp vloerverwarming werkt op basis van water en sluit daardoor naadloos aan op het bestaande cv-systeem. Bovendien is het veel energiezuiniger dan radiatoren of elektrisch verwarmen. Dat komt omdat er op veel lagere temperaturen wordt verwarmd omdat het afgifte-oppervlak veel groter is. Daarnaast voelt de stralingswarmte (i.p.v. luchtverwarming) veel aangenamer waardoor de thermostaat snel 1 tot 2 graden lager kan. Als laatste zijn er bij vloerverwarming minder verliezen in de aanvoerleidingen. Dit alles zorgt ervoor dat de ketel kan condenseren en verdien je het systeem snel terug.

Toegepaste producten