Haal meer rendement uit een douchepijp-wtw

Even lekker warm en lang douchen. Aangenaam is het zeker, maar wel erg slecht voor het milieu. Om de CO2-uitstoot van een cv-ketel te verlagen én te besparen op de gasrekening, is een douche-wtw een ideale uitkomst. Deze warmtewisselaars bewijzen al jarenlang een effectieve energiebesparende oplossing te zijn. Met zo’n warmtewisselaar hergebruik je namelijk de restwarmte van warm douchewater. Met die warmte kun je koud leidingwater alvast voorverwarmen. Zo hoeft jouw cv-ketel veel minder heet water te leveren aan de douchemengkraan.

Op douche-wtw gebied heb je twee opties: een douchepijp-wtw en een douchegoot-wtw. Juist met een douchepijp-wtw, een koperen buis, haal je de hoogste energiebesparing. Maar hoe haal je het meeste rendement uit een douchepijp-wtw? Lees het in dit artikel.

 

 

Kan ik een douchepijp-wtw installeren?

Heb je al een douchepijp-wtw? Lees onderaan dan verder hoe je het rendement garandeert en verhoogt. Voor de mensen die nog geen douchepijp-wtw hebben geïnstalleerd, is het goed om te weten of je uberhaubt 1 kwijt kunt. Bij deze verticale warmtewisselaar moet de badkamer zich namelijk op een ‘hoger’ gelegen verdieping bevinden. Er is namelijk ruimte onder de douche nodig om de verticale warmtewisselaar kwijt te kunnen. Bij de douchepijpenmag dit bijvoorbeeld ook in een koof of meterkast. 

 

Technea douchepijp-wtw - verticale warmtewisselaar

Welke douchepijp-wtw kies ik?

Nu je weet of een douchepijp-wtw mogelijk is, wil je weten welke geschikt is. Let bij het kopen van een pijp op de volgende punten: betrouwbaarheid, rendement, installatiegemak en garantie. 

  • 1-21: deze 2100mm lange buis wordt het meest toegepast en behaalt het hoogste rendement
  • 1-17: deze 1700mm  buis is door de kortere lengte bijna overal toe te passen.
  • 1-21 HF: geschikt voor dubbele douche of stortdouche (kan meer waterflow aan).

 

Speciaal opzetstuk voor hoogste besparingen

Om de geteste KIWA rendementen te behalen is een juiste aansluitwijze belangrijk. Voor de instroom van het warme water wordt vaak een PVC T-stuk en een 45 graden PVC bocht op de douchepijp-wtw geschoven. Ook zijn drie 45 graden bochten te gebruiken. Alleen als je dit goed uitvoert is het geteste rendement te garanderen.

Om dit rendement te verhogen en de juiste aansluitwijze te garanderen, hebben wij een speciale Turbo Rotator. Deze kan in iedere gewenste positie worden gedraaid en garandeert een juiste instroming. Daardoor wordt het rendement van de douchepijp-wtw nooit negatief beïnvloed, maar gaat het juist omhoog.

 

 

Rendementen van soorten douchepijp-wtw’s

65,2%  bij flow van 9,2L/min                      Technea Shower HR Tube 1-21

52,6% bij flow van 12,5L/min                    Technea Shower HR Tube 1-21 HF

60,0% bij flow van 9,2L/min                   Technea Shower HR Tube 1-17

72,6% bij flow van 9,2L/min                     Technea Shower HR Tube 2-21 TWIN HE

Meer vragen over de Cyclone opzetstuk? Neem dan contact op

Contactformulier