Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand met houten ondervloer

In de prachtige provincie Utrecht vind je het dorpje Amerongen. Dit kleine dorpje nabij de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om het kasteel Amerongen. In één van de bijgebouwen werden vroeger paarden gestald. Sinds een grondige verbouwingen kunnen er nu gasten genieten van allerlei lekkers. In de oude paardenstallen zit nu namelijk een prachtig restaurant. Bij het renoveren van het gebouw lag de voorkeur op vloerverwarming als warmteafgiftesysteem. Echter is het oude gebouw een monumentaal pand met een houten ondervloer. Breekwerk was dus uit den boze en daarom is er gekozen voor de Variokomp droogbouw vloerverwarming. Deze vloerverwarming leg je bovenop de bestaande vloer. Daardoor bleven de balken onaangetast.

Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pandVloerverwarming op houten vloer

Droogbouw vloerverwarming bovenop bestaande houten balken

De Variokomp droogbouw vloerverwarming is ideaal in dit soort situaties. Niet alleen is het systeem met 20mm totale opbouwhoogte flinterdun, ook de hoge afgifte per vierkante meter speelde en belangrijke rol. Bij dit systeem leg je 18mm dunne fermacell noppenplaten bovenop de bestaande vloer. Tussen die noppen kun je de verwarmingsbuis in meander of slakkenhuispatroon drukken. De vloer werk je vervolgens af met een speciale vulmassa die vaak binnen 3 tot 5 uur weer droog is. De vloerverwarming is daarna gereed voor een eindafwerking als pvc, pu-gietvloer, steen of laminaat.

 

Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand

 

Van oude paardestal tot prachtig restaurant

In de oude paardestal is in totaal 100m2 lage opbouw vloerverwarming gelegd, gecombineerd met een 15groeps vloerverwarming verdeler. Dit project is in samenwerking met Installatiebedrijf Roelofse uit Driebergen-Rijssenburg uitgevoerd.

 

Project uitgevoerd door: Roelofse Installatietechniek

 

Heb je ook een project waarbij VarioKomp uitkomst biedt? Laat je dan adviseren door onze productspecialisten. We zijn bereikbaar via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl.

Toegepaste producten

Digitale nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk hier de laatse nieuwsbrief