Vloerverwarming op bestaande vloer leggen? Het kan met Variokomp!

Vloerverwarming op bestaande vloer leggen? Het kan met Variokomp!

Als je geen normale vloerverwarming kunt installeren omdat er een houten of betonnen ondervloer ligt, dan kun je een droogbouw vloerverwarming gebruiken. In Nederland wordt met name de gerenommeerde Variokomp 20mm lage opbouw vloerverwarming toegepast op bestaande vloeren.  Doordat het systeem slechts 25 kilo per m2 weegt, kan het zelfs op houten vloeren (balken) worden gelegd, vaak zonder grijpende werkzaamheden. Bovendien reageert deze vloerverwarming een stuk sneller en zijn de droogtijden veel korter. In een mum van tijd is jouw woning / bedrijf omgetoverd tot een energiebesparende en behaaglijke ruimte.

Lage opbouw vloerverwarming

Variokomp vloerverwarming op bestaande vloer leggen doe je zo

Eigenlijk is de installatie van de Variokomp vloerverwarming zeer eenvoudig. Je moet ervoor zorgen dat de vloer star, vlak en schoon is zodat je de fermacell noppenplaten er bovenop kunt leggen. Vaak breng je eerst randstrookisolatie en bouwfolie aan en daarna leg je de platen in halfsteensverband op de vloer. Vervolgens loop je de speciale verwarmingsbuis tussen de noppen. Dit kan in meander én slakkenhuispatroon. Als laatste wordt de vloer afgegoten met een speciale vulmassa en dan is het wachten tot de vloer droog is. Al duurt dit niet heel lang, vaak is de vloer binnen enkele uren droog en is deze binnen 24 uur vollast begaanbaar.

 

Slechts 20mm opbouwhoogte?

Het Variokomp droogsysteem is inderdaad slechts 20mm (2cm). De noppenplaat is namelijk 18mm en met de vulmassa kom je op een totaal van maximaal 20mm. Uiteraard moet er daarna nog een afwerkvloer overheen, de dikte hiervan verschilt per materiaal. Een paar situaties:

  • Vloer is vanaf onder geïsoleerd en er wordt 10mm laminaat gebruikt = 20mm Variokomp + 10mm laminaat = 30mm totale opbouw
  • Vloer is nog niet geïsoleerd en er wordt 10mm laminaat gebruikt = 10mm XPS-isolatieplaat + 20mm Variokomp + 10mm laminaat = 40mm totale opbouw

Opbouwhoogte Variokomp vloerverwarming droogbouw

 

Gerealiseerd projecten

Grachtenpand / monumentaal pand met vloerverwarming

Ruim 300m² in grachtenpand (Hoorn)

Woonboot woonark met vloerverwarming

Luxe woonboot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variokomp kopen

We zijn als Technea sinds 2004 exclusieve importeur van de verwarmingssystemen van het merk Variotherm. Als groothandel in duurzame installatietechniek leggen we zelf niet, maar hebben wel een uitgebreid netwerk installateurs met veel ervaring. Wil je toch zelf leggen? Koop de lage opbouw vloerverwarming dan via onze wederverkopers, informeer naar de verkooppunten.