Droogsysteem vloerverwarming met 20mm opbouwhoogte

Droogsysteem vloerverwarming met 20mm opbouwhoogte

In lang niet alle ruimtes kun je een normale vloerverwarming met zandcement dekvloer kwijt. Bijvoorbeeld omdat er al een betonnen of houten ondervloer ligt. Afhankelijk van de situatie kun je dan vaak een droogsysteem vloerverwarming kwijt. In plaats van dat de verwarming in de vloer komt, ligt het hierbij bovenop de vloer. Uitgaande van de dunste droogbouw vloerverwarming Variokomp heb je wel 20mm opbouwhoogte nodig voor de vloerverwarming en waarschijnlijk een 10mm voor de afwerkingsvloer zoals tegels of laminaat.

 

 

Opbouw dunne vloerverwarming Variokomp

Over Variokomp droogsysteem vloerverwarming

Ondanks dat een droogsysteem vloerverwarming duurder is dan een normale vloerverwarming, biedt het ook veel meer voordelen. Een overzicht van de belangrijkste:

  • Zeer snelle reactietijd: de opwarming is binnen 30 duidelijk voelbaar omdat er veel minder massa verwarmd hoeft te worden. Weinig massa betekent ook dat het systeem weer snel kan afkoelen. Daardoor is het zeer geschikt voor ruimtes die qua temperatuur snel regelbaar moeten zien, bijvoorbeeld door zoninvloed.

 

  • Hoogste afgifte per m2: uitgaande van een plavuizen eindlaag en temperatuurtraject van 40/35 graden is de warmteafgifte per m² : 97 watt

 

  • Slakkenhuis & meander patroon: door de 18mm fermacell noppenplaten is het mogelijk om overal een slakkenhuis of meander patroon aan te brengen. Uniek in de markt!

 

  • Snel, schoon en eenvoudig installeren: de beperkte montagematerialen zorgen ervoor dat de installatie snel en makkelijk te installeren is. Bovendien moet je de 18mm fermacell platen zwevend leggen en komt er geen lijm of schroefwerk aan te pas.

 

projecten waarbij Variokomp is toegepast

Woonboot woonark met vloerverwarming

Het lage gewicht van Variokomp was een uitkomst i.v.m. de diepgang

vloerverwarming in appartement op 1ste verdieping

Variokomp in appartement op eerste verdieping

Droogbouw vloerverwarming in monumentaal pand

18mm fermacell platen op houten vloerconstructie van restaurant

 

“Wil je meer informatie of advies over Variokomp droogbouw vloerverwarming? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of vul ons contactformulier in”