BTW-teruggaaf bij kopen zonnepanelen

BTW-teruggaaf bij kopen zonnepanelen

Iedere maand geld besparen, de CO2-uitstoot terugdringen of voor de toekomst van je kinderen. Iedereen heeft een eigen reden om zonnepanelen te kopen, maar wist je dat de investering een stuk goedkoper is dan je denkt. Voor een set van 10 zonnepanelen betaal je bijvoorbeeld € 3.419 inclusief BTW en installatie, maar de echte investering voor particulieren is werkelijk €2.825,-. Als consument kun je namelijk de € 593,- BTW terugvragen via de regeling BTW-teruggaaf. De 21% BTW teruggave geldt op materialen en montageuren. Om je hierbij te helpen werken wij samen met BTW-teruggaaf specialist. Op deze pagina kun je de gegevens invullen en voor € 89 verzorgen zij heel het proces.

 

 

Heb ik recht op BTW-teruggaaf?

Als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet, heb je hier recht op:

  • Je bent particulier
  • Je hebt een factuur waar de BTW apart op vermeld staat
  • De factuur van de pv-panelen heeft dezelfde tenaamstelling als de factuur van je energiefactuur
  • Je levert zonnestroom (deels) terug aan het net (salderen)

Bedrag BTW-teruggaaf

Van de Belastingdienst krijg je btw terug op materialen, montage en de kosten voor teruggaaf. De btw op montage en materialen is 21%. Als je de teruggaaf door ons laat verzorgen, krijg je de btw op de factuur ook terug.

Omdat je btw verschuldigd bent over de door jouw geleverde stroom, wordt een forfaitbedrag van € 20,- per 1.000 Wp van je terug te ontvangen bedrag afgetrokken. Dit bedrag is afhankelijk van de grootte van jouw systeem.

Een rekenvoorbeeld: Bij een zonnepanelensysteem van 3.000 Wp bedragen de materiaalkosten € 5.000,- en montagekosten € 800,-. Dat is een totaalprijs van € 5.800 inclusief 21% BTW.

Je kunt dan € 1.007 BTW terugvragen op materiaal- en montagekosten – het forfaitbedrag van € 60,-. Je krijgt dan € 947,- terug.