6 miljoen voor verduurzaming van sportclubs

6 miljoen voor verduurzaming van sportclubs

Wilt u de energierekening van uw sportclub verlagen? Wist u dat de overheid dit jaar (2018) 6 miljoen euro subsidie beschikbaar stelt voor de verduurzaming van sportclubs? Als sportvereniging kunt u subsidie aanvragen voor investeringen boven de € 3.000. U kunt de subsidie aanvragen vanaf 2 januari om 09:00 uur.

Let op: het is ook mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investeringen doen.

 

 

Verduurzaming van sportclubs

Het doel van de regeling is om energie besparende maatregelen en duurzame technieken te stimuleren bij sportaccommodaties. Leuk, maar wat is er allemaal mogelijk? Naast zonnepanelen kunt u ook denken aan een zonneboiler of houtpellet gestookte cv-ketel (biomassaketel) voor het warme douchewater of verwarming. Om energie te besparen is een douche-wtw een slimme investering omdat er veel wordt gedoucht in sportcomplexen. Maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie staan op de maatregellijst. 

 

Wie gingen u voor?

Om de vaste lasten laag te houden, investeren steeds meer sportverenigingen in duurzame installaties. Zo ook de onderstaande verenigingen:

 

Sportcomplex Beuningse Boys

Sportcomplex Beuningse Boys met douche-wtw

zonnepanelen op sporthal

Zonnepanelen op sporthal