Slimme thermostaat

De Slimme Thermostaat

slimme_thermostaat_technea.jpg

Slim besparen
Middels testen is vastgesteld dat met de slimme thermostaat een grote energiebesparing van tot wel 26% kan worden gerealiseerd.

Eenvoudige programmering
Alle schakelmomenten en graden zijn door jou op eenvoudige wijze in te stellen.

Snelle installatie
De thermostaat is toepasbaar op alle fabrikaten verwarmingstoestellen en past een tweedraads systeem toe.

Koppeling met computer
Alle instellingen kunnen snel en gemakkelijk geprogrammeerd worden door de thermostaat aan te sluiten op je computer met de bijgeleverde USB-kabel. Alle instellingen worden overzichtelijk weergegeven in het gratis te downloaden programma 'ICY Thermostat-Assistant'. Je kunt dit programma zelfs gebruiken om je Slimme Thermostaat te voorzien van de nieuwste software en functies.

Eigenschappen

 • Lichtsensor
  De geïntegreerde lichtsensor zorgt ervoor dat na 20 tot 30 minuten nadat het licht uit is gedaan de rusttemperatuur wordt geactiveerd. Deze sensor zorgt zo voor een extra energiebesparing van ongeveer 8%.
 • Klokfunctie
  Op de thermostaat zijn een dag- en weekklok in te stellen, zodat hij als complete klokthermostaat kan worden gebruikt.
 • Aanwezigheidsdetectie
  Aanwezigheidsdetectie voorkomt onnodig verwarmen. Detecteert of er iemand in huis is of niet, maar reageert niet op huisdieren.
 • Gemakkelijke bediening
  De thermostaat is gemakkelijk en eenvoudig te bedienen met de plus (+) en min (-) toetsen.

1. Brochures Slimme thermostaat Bestandstype Bestandsgrootte
1. Brochure Slimme thermostaat PDF 334 Kb

2. Handleiding Slimme Thermostaat Bestandstype Bestandsgrootte
1. Handleiding Slimme Thermostaat PDF 1.24 Mb

3. Overige handleidingen Slimme Thermostaat Bestandstype Bestandsgrootte
1. Aansluittabellen Slimme Thermostaat PDF 226 Kb
2. Aansluitschema Slimme Thermostaat op stadsverwarming PDF 330 Kb

Foto’s van producten


Video’s van producten

Geen projecten beschikbaar voor dit product.

Naar bovenWelke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar?
De slimme thermostaat is er in een witte en een zwarte uitvoering.
Naar bovenIs de thermostaat zelflerend?
Nee. De thermostaat is ontwikkeld met energiebesparing als uitgangspunt. Aangezien dit de energiebesparing niet ten goede komt, is de thermostaat niet zelflerend.
Naar bovenIs de thermostaat uitgerust met een weersafhankelijke regeling?
Nee. De thermostaat is ontwikkeld met energiebesparing als uitgangspunt. In de meest voorkomende situaties zal dit de energiebesparing niet ten goede komen. Daarom is de thermostaat niet uitgerust met een weersafhankelijke regeling.
Naar bovenIs de thermostaat modulerend?
Ja, de thermostaat ondersteunt de mogelijkheid tot een modulerende regeling. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van uw verwarmingstoestel.
Naar bovenReageert de bewegingssensor op huisdieren?
Nee, de thermostaat is zo afgesteld dat huisdieren normaal gesproken geen effect hebben op de bewegingssensor. In specifieke situaties of bijvoorbeeld bij een grote Deense Dog bestaat de mogelijkheid dat er wel detectie plaatsvindt.
Naar bovenHoudt de Slimme Thermostaat rekening met zomertijd?
Nee, u kunt deze tijd aanpassen door de thermostaat op de computer aan te sluiten. Vervolgens start u "Thermostat Assistant". De thermostaat zal zijn klok dan automatisch synchroniseren met de tijd van de computer.
Naar bovenWat is de garantietermijn?
De garantietermijn is 2 jaar.
Naar bovenGebruik ik minder gas wanneer ik weersafhankelijk ga regelen?
Weersafhankelijk regelen is aanmerkelijk comfort verhogend. Het is echter ook gasverbruik verhogend. Wanneer men weersafhankelijk gaat regelen zal het gasverbruik niet dalen maar stijgen. Weersafhankelijk regelen moet alleen dan toegepast worden wanneer daar een noodzaak voor is. Een noodzaak kan zijn wanneer men onafhankelijk van het referentievertrek andere vertrekken moet kunnen verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan kantoren of aan woningen met een praktijkruimte of met studerende kinderen.
Naar bovenMag ik in de ruimte waar de kamerthermostaat is geplaatst de radiatoren voorzien van thermostatische radiatorafsluiters?
Het is regeltechnisch gezien onjuist om deze regelapparatuur in dezelfde ruimte te plaatsen. Er zal dan een situatie optreden waarbij de ruimtethermostaat warmte vraagt en de thermostatische radiator afsluiters dicht staan omdat de ruimte op de gewenste temperatuur is gekomen. Het cv-toestel wordt echter nog steeds door de ruimtethermostaat aangestuurd terwijl deze zijn warmte niet meer kwijt kan. Hierdoor zal het gasverbruik aanmerkelijk toenemen.
Naar bovenKan de thermostaat op een Nefit ketel worden aangesloten?
Ja, mits er een ICY3710PC Power Converter wordt aangesloten tussen de thermostaat en de c.v.-ketel. Deze is verkrijgbaar via Technea Duurzaam. Let erop dat wanneer de power converter is toegepast bij een Nefit ketel,de thermostaatdraden moeten worden aangesloten op de aan/uit contacten 1&2 van de cv installatie.
Naar bovenKan de thermostaat op elk voor de Nederlandse markt goedgekeurd verwarmingstoestel?
Ja, maar in enkele gevallen moet er een ICY3710PC Power Converter geplaatst worden. Deze is verkrijgbaar bij Technea Duurzaam. Raadpleeg hiervoor de aansluittabel op onze website. Mocht deze aansluittabel niet de informatie geven die u zoekt stuur dan a.u.b. een e-mail naar service@deslimmethermostaat.nl. Wij helpen u dan graag verder.
Naar bovenKan de thermostaat op stadsverwarming worden aangesloten?
Ja, kijk voor het aansluitschema voor aansluiting op de Honeywell kleppen van het type VC8015 en VC8615. Voor overige systemen, stuur ons een email met daarin informatie over uw huidige thermostaat en het type klep. Wij adviseren dan hoe u de slimme thermostaat het beste aan kunt sluiten. Meestal vindt u deze klep in de meterkast waar de leidingen van de stadsverwarming uw woning binnen komen.
Naar bovenKan ik de thermostaat het beste op OpenTherm® of op aan/uit aansluiten?
Als uw verwarmingstoestel is uitgerust met de mogelijkheid voor OpenTherm®, dan raden wij aan de thermostaat hierop aan te sluiten. Raadpleeg de aansluittabel voor instructies.
Naar bovenAlles lijkt goed te functioneren, ondanks dat ik volgens de aansluittabel een weerstand zou moeten plaatsen. Moet dit alsnog?
Ja, ondanks dat alles goed lijkt te functioneren, kan het zo zijn dat het niet plaatsen van de weerstand later problemen veroorzaakt. Als de aansluittabel dit aangeeft, is het dus essentieel dat u de bij de thermostaat of uw verwarmingstoestel geleverde weerstand plaatst volgens de instructies.
Naar bovenIs aansluiting op vloerverwarming mogelijk?
Vloerverwarming is geen probleem het is alleen wel aan te raden de rust temperatuur te verhogen naar 18 graden.
Naar bovenHoe sluit ik de Slimme Thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42
Verwijder de in de ketel onder klem 7 voorgemonteerde weerstand van 1,5 Ohm. Plaats vervolgens de bij de thermostaat geleverde weerstand (subcharging weerstand) op klemmen 2 en 4. Let op! Gebruik hiervoor NIET de weerstand die al voorgemonteerd was.
Naar bovenIs de thermostaat door de gebruiker te kalibreren?
Nee.
Naar bovenHet display geeft niets weer en de thermostaat piept iedere seconde.
De accu is leeg. Dat kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een spanningsuitval van uw verwarmingstoestel. Laad de accu op door de thermostaat voor een periode van ongeveer een half uur aan te sluiten op uw computer. Reageert het display na loskoppelen nog steeds niet, dan is naar alle waarschijnlijkheid de accu defect. Neem contact met ons op. Functioneert de thermostaat normaal, controleer dan of uw verwarmingstoestel functioneert.
Naar bovenDe thermostaat blijft piepen ondanks dat ik oplaad.
U hebt hoogstwaarschijnlijk een defecte accu. Neem contact met ons op voor een vervangende accu. LET OP! Deze accu mag uitsluitend vervangen worden door het originele type zoals door Technea Duurzaam geleverd.
Naar bovenHeeft een stroomstoring effect op de werking van de thermostaat?
Ja, als de stroomstoring niet snel wordt verholpen zal de accu van de thermostaat na enkele uren leeg zijn. In dat geval bent u de instellingen kwijt en zal de thermostaat opnieuw geprogrammeerd moeten worden nadat de accu weer is opgeladen. Hiervoor kunt u het beste de thermostaat op de computer aansluiten. De accu zal dan binnen een uur weer opgeladen zijn.
Naar bovenDe temperatuur die de thermostaat als werkelijke temperatuur aangeeft komt niet altijd overeen met hetgeen ik meet met mijn weerstation of andere losse thermometer.
Deze situatie kan inderdaad voorkomen. De thermostaat is ontworpen om de temperatuur in de ruimte te regelen en weer te geven. Een losse thermometer of weerstation geeft de temperatuur aan van de plaats waar deze hangt. Hierdoor kunnen verschillen in weergegeven waarden ontstaan.
Naar bovenIk heb een weekklok geprogrammeerd, maar de thermostaat gaat nooit naar antivorst. Hoe kan dat?
Als de tijd tussen twee schakelmomenten naar comfort korter is dan de rustperiode, dan zal de thermostaat nooit in de antivorststand gaan.
Naar bovenOnder welke besturingssystemen draait de software “Thermostat Assistant”?
De Thermostat Assistant is geschikt voor de 32 bits en 64 bits versies van Windows XP SP2, Windows XP SP3, Vista, Vista SP1 (SP= Service Pack) en Windows 7.
Naar bovenIs de thermostaat ook te programmeren op een Apple computer met Mac Os?
Nee. Op dit moment is dit nog niet mogelijk.
Naar bovenIs de tijd dat het display oplicht instelbaar?
Nee, deze tijd is niet instelbaar.
Naar bovenHoe kan ik op de thermostaat zien of de instellingen zijn opgeslagen?
Zodra u in het programma “Thermostat Assistant” op “wijzigingen opslaan” hebt geklikt zijn de instellingen opgeslagen.
Naar bovenZijn er verschillende comforttemperaturen in te stellen?
Nee, wij adviseren om een gemiddelde temperatuur te kiezen voor de comfortperioden. U kunt, onafhankelijk van wat u geprogrammeerd hebt, altijd later de temperatuur handmatig verhogen of verlagen zonder dat dit invloed heeft op uw ingestelde programma.
Naar bovenDe tijd van de thermostaat loopt niet gelijk met de daadwerkelijke tijd
Als u de thermostaat via de computer geprogrammeerd hebt, neemt de thermostaat automatisch de tijd van uw computer over. Controleer daarom of de tijd van uw computer juist is ingesteld.

Offerteaanvraag

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor:

De Slimme thermostaat


Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in